JOŠ 1 GRAD U SRBIJI KRENUO SA DEZINFEKCIJOM ULICA: Stručnjaci izneli svoj stav!
Gradska čistoća, Foto: Espreso

odluka

JOŠ 1 GRAD U SRBIJI KRENUO SA DEZINFEKCIJOM ULICA: Stručnjaci izneli svoj stav!

Na ulazu u "Standard", postavljeni su kontejneri sa dezinfekcionim rastvorom za građane, a upravnici stambenih jedinica, pozvani da preuzmu rastvor u ovom preduzeću za dezinfekciju spoljnih i otvorenih površina

Objavljeno:

Zbog pogoršane epidemiloške situacije, Služba za dezinfekciju JKP "Standard" u Jagodini, po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, ponovo je počela dezinfekciju ulica i trotoara u gradu.

Na ulazu u "Standard", postavljeni su kontejneri sa dezinfekcionim rastvorom za građane, a upravnici stambenih jedinica, pozvani da preuzmu rastvor u ovom preduzeću za dezinfekciju spoljnih i otvorenih površina. Rastvor je besplatan.

Za dezinfekciju se koristi natrijum hipohlorit, "koji se pokazao kao najefikasnije sredstvo za suzbijanje širenja zaraze korona virusom".

Dezinfekcija, cisternama, počinje od Doma zdravlja i Opšte bolnice, najfrekventnijih ustanova u gradu kada je reč o obelilima, a zatim kreće svim ulicama sa posebnim osvrtom na Gradsku tržnicu, izjavio je danas Tanjugu, rukovodilac Službe za dezinfekciju Srđan Dokić.

Dezinfekciono sredstvo se koristi u srazmeri koja nije opasna za udisanje niti narušava ekosistem.

Gradski krizni štab, u proširenom sastavu, na sednici pre tri dana je ocenio da je epidemiološka situacija u gradu ozbiljna i uputio poziv rodeteljima da odlože sve dečija slavlja, i druga slavlja, poput punoletstva, i pozvao građane da se vakcinišu, pre svega zaposlene u prosveti, zdravstvu, predškolskim ustanovama, javnim preduzećima i javnom prevozu, privredi...

Kon: Mera od psihološkog značaja

Dan ranije objavljeno je da je Prokuplje započelo dezinfekciju pojedinih delova grada, te da se dezinfikuje prostor u krugu i oko gradske prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić".

Prethodno, u aprilu prošle godine odluka o dezinfekciji ulica naširoko je komentarisana. Tim povodom oglasio se i epidemiolog Kon koji je tada kazao da je to pre svega odluka od psihološkog značaja.

- I to treba reći, zašto to prećutati. Ljudi se osećaju daleko bolje. Strah prestaje kada se uradi dezinfekcija, i to je jedan od razloga što se ona vrši. Ovo je novi virus i opravdava bilo kakvu dodatnu dezinfekciju odnosno pojačane mere dezinfekcije - rekao je Kon.

Na isto pitanje odgovor je dao i doktor Nestorović koji je tada rekao da se javne površine dezinfikuju za svaki slučaj.

Bonus video:

03:47

NOVOSAĐANI, OVO SU MERE ZA ODLAZAK NA ŠTRAND: Na plažu može samo 14.400 posetilaca

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.