UMRLA MILENA MARTINOVIĆ! Korona ubila još jednog lekara u Srbiji
Kovid bolnice, Foto: Zorana Jevtić

TUGA

UMRLA MILENA MARTINOVIĆ! Korona ubila još jednog lekara u Srbiji

Kao specijalista psihijatrije naročito se interesovala za depresivne poremećaje, demenciju i ulogu porodice u prevenciji mentalnih poremećaja

Objavljeno: 10:58h

Dr Milena Martinović (60), specijalista psihijatrije u Domu zdravlja u Bogatiću, preminula je u kovid bolnici u Batajnici zbog komplikacija usled infekcije korona virusom.

U Bogatiću i šire poznata i omiljena doktorka od 2005. godine je posvećena očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja kao lekar u psihijatrijskoj službi Doma zdravlja. Prethodno je, nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1997. godine osam godina radila kao lekar opšte prakse.

Kao specijalista psihijatrije naročito se interesovala za depresivne poremećaje, demenciju i ulogu porodice u prevenciji mentalnih poremećaja, kao i prevenciju mentalnih poremećaja kod adolescenata.

Poslednjih deset godina radila je i kao profesor zdravstvene kulture u Mačvanskoj srednjoj školi, gde je mladima prenosila svoje bogato iskustvo iz zaštite mentalnog zdravlja, higijene, prve pomoći i bolesti zavisnosti.

Autor je brojnih zapaženih tekstova iz oblasti pshijatrije koji su objavljivani na elektronskim portalima i lokalnoj štampi.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.