VIŠE OD 100 HUMANIH UŽIČANKI JE JUČE URADILO SJAJNU STVAR: Ovo će mnogo značiti mališanima koji se bore protiv raka
Milica Zlatić, Foto: Privatna arhiva

HUMANOST NA DELU

VIŠE OD 100 HUMANIH UŽIČANKI JE JUČE URADILO SJAJNU STVAR: Ovo će mnogo značiti mališanima koji se bore protiv raka

Više od 100 članica neformalne grupe Užičanke su kupile olovke od NURDOR-a koje sadrže u sebi seme biljaka

Objavljeno:

U Užicu, dana 5. septembra 2021. godine u Velikom Parku, javnosti je predstavljena akcija Nacionalnog udruženja roditelja dece koja se leče od raka (NURDOR). Akciju pod nazivom „Zasadi život budi heroj“ predstavila je Milica Zlatić, volonter NURDOR-a od 2019. godine.

Više od 100 članica neformalne grupe Užičanke su kupile olovke od NURDOR-a koje sadrže u sebi seme biljaka (nane, bosiljka ili lavande) i na taj način pružile podršku deci i njihovim roditeljima, kako bi ostvarili pravo na najbolje moguće lečenje i negu.

„Zahvalna sam na odličnom odzivu članica neformalne facebook grupe Užičanke koje su došle i preuzele poručene olovke. Takođe, želim da se zahvalim JP Veliki Park koji je odobrio lokaciju za realizaciju humanitarne akcije. U narednom periodu planovi su da akciju „Zasadi život – budi heroj“ predstavimo u osnovnim i srednjim školama u Zlatiborskom okrugu.“ – poručuje Milica Zlatić, volonter NURDOR-a.

U kratkom vremenskom periodu prikupljeno je blizu 100.000 dinara. Sva sredstva su namenjena dugoročno veoma važnom projektu – novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu ikontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna. NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.“ – poručuju iz NURDOR-a.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.