Ministar Stefanović prisustvovao finalu „Tenkovskog biatlona“
Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane

SVE POHVALE

Ministar Stefanović prisustvovao finalu „Tenkovskog biatlona“

Ministar odbrane, koji boravi u Moskvi na poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, istakao je da smo ponosni na naše tenkiste, jer su se sjajno borili.

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas finalu “Tenkovskog biatlona” u Alabinu kraj Moskve, gde je razgovarao sa ekipom Vojske Srbije koja je učestvovala u ovom takmičenju. Stefanović je pohvalio spremnost, obučenost, požrtvovanost i patriotizam pripadnika naše vojske, budući da su, u veoma jakoj konkurenciji, izborili polufinale, pokazavši da su spremni da pariraju ekipama iz najjačih vojski sveta.

1 / 9 Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane, koji boravi u Moskvi na poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, istakao je da smo ponosni na naše tenkiste, jer su se sjajno borili. - Naši tenkisti postigli su zaista dobar rezultat i drago mi je što smo mogli da vidimo kod njih od prvog trenutka veliku požrtvovanost. Čak i u vremenskim uslovima koji su bili veoma teški, po blatu i kiši, napravili su dobar rezultat i borili se za svoju zemlju“, rekao je ministar Stefanović.

On je izrazio zadovoljstvo što je naša zemlja, osim što je ove godine bila domaćin discipline "Čuvar reda" u Kraljevu u kojoj je odnela i pobedu, postigla i ukupno dobar rezultat na Međunarodnim vojnim igrama. - To pokazuje sposobnost naše vojske, njenu efikasnost i dobru obučenost. Naravno, očekujemo još bolji plasman sledeće godine. Drago mi je da vidim takvu motivaciju i optimizam, ali i obučenost naših vojnika. Čestitam još jednom svim ljudima iz naše vojske i koji su učestvovali u pripremama, kao i našim tenkistima, pripadnicima koji su učestvovali u „Vojnom reliju“ i "Čuvaru reda", svima koji su dostojno predstavljali našu zemlju“, istakao je ministar poručujući da je Srbija ponosna na sve njih. Takođe, ovom prilikom ministar Stefanović razgovarao je sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Valerijem Gerasimovim o nastavku saradnje naših dveju zemalja u oblasti odbrane. Tokom susreta dvojice zvaničnika bilo je reči o završetku projekata koji su u toku i daljem razvoju saradnje, dok je ministar istakao i zajednički doprinos dve armije u borbi protiv kovida. Stefanović i Gerasimov visoko su ocenili ovogodišnju organizaciju Međunarodnih vojnih igara, čija je disciplina "Čuvar reda" prvi put održana u Srbiji.

Ministar Stefanović danas će prisustvovati svečanom zatvaranju Međunarodnih vojnih igara na kojima su ekipe Vojske Srbije postigle zapažene rezultate. Da podsetimo, ovogodišnja najveća vojna smotra na svetu održana je od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija. Na prestižnom takmičenju u 34 discipline učestvovale su ekipe iz 42 zemlje.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Mod.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.