Sremska Mitrovica: NAJMODERNIJA ŠKOLA U SRBIJI sada dobija i odgovarajuću fiskulturnu salu (FOTO)
Osnovna škola SM, Foto: Promo

ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Sremska Mitrovica: NAJMODERNIJA ŠKOLA U SRBIJI sada dobija i odgovarajuću fiskulturnu salu (FOTO)

U izradi je još projekata iz ove oblasti, a danas je Gradska uprava potpisala ugovor sa izvođačima radova za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović”, škole koja je otvorena 1. septembra prošle godine.

Objavljeno:

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici ima najviše ulaganja u obrazovnu infrastrukturu. Upravo je ovaj Grad od 2017. izgradio dve potpuno nove osnovne škole i jedan vrtić i to u tri svoja najveća naselja: Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku, najvećem selu u Srbiji. U izradi je još projekata iz ove oblasti, a danas je Gradska uprava potpisala ugovor sa izvođačima radova za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović”, škole koja je otvorena 1. septembra prošle godine.

Osnovna škola SM
foto: Promo

“Grad Sremska Mitrovica je uspeo da realizuje sve projekte iz oblasti infrastrukture. U prilog tome govori i završena i puštena u rad nova zgrada OŠ “Jovan Popović” za koju sa ponosom mogu reći da je najbolja i najsavremenija u Srbiji. Tu se ne zaustavljamo, u prvoj polovini septembra počinju radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale ove škole, trajaće 120 kalendarskih dana, a biće finansirani iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica”, rekao je za Sremska Mitrovica živi, Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Osnovna škola SM
foto: Promo

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, ovim povodom je izjavila da su ulaganja u obrazovanje investicija koja vraća najbolji kapital: “Mi kao lokalna samouprava neprestano sarađujemo i konkurišemo za sredstva iz ove oblasti kod republičkih i pokrajinskih institucija, što daje rezultate. U laćaračkom vrtiću više nema liste čekanja, učenici Popovićeve i škole u Mačvanskoj Mitrovici imaju bolje i zdravije orkuženje za učenje. U narednim godinama su ostali veliki projekti i želja i trudi da ih realizujemo, poput novog vrtića u Mačvanskoj Mitrovici i rekonstrukcije TŠC škole i vrtića u “29. novembru”.

Osnovna škola SM
foto: Promo

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?
01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media