NA PRVOM ČASU SMO BOJILI ZASTAVU I GRB REPUBLIKE SRBIJE! Mali Mihailo (7) je od danas ĐAK PRVAK I BAŠ JE UZBUĐEN
Mihailo Krstić, dečak iz Mramorka, Foto: Privatn arhiva

ljubav

NA PRVOM ČASU SMO BOJILI ZASTAVU I GRB REPUBLIKE SRBIJE! Mali Mihailo (7) je od danas ĐAK PRVAK I BAŠ JE UZBUĐEN

Spakovao je svoj ranac i obukao svoju teksas jaknu

Objavljeno:

U Mramorku, malenom mestu opštine Kovin, začula se poznata graja dece. Učionice se pune jer kreće nova školska godina.

Kao i svakog prvog septembra, deca sa napunjenim rančevima krenula su na put od kuće do škole, put ka mestu koji će ih usmeriti i od njih napraviti dobre ljude. Osnovna škola u Mramorku pamti vremena kada su sve učionice bile pune, kada je bilo više dece da greje stare školske klupe i više učitelja da ih podučava. Vreme je donelo svoje, te je preseljenje iz sela u grad, a iz grada u inostranstvo postala nova normalnost.

Mihailo prvak, prvi rayred, osnovna skola, prvak
foto: Privatna arhiva

Manji broj dece se, međutim, ne reflektuje na kvalitet nastave, već se svaki učitelj, nastavnik i pedagog pomno posvećuje svom poslu i svom pozivu. Zato i ne čudi što se svaki Mramorčanin rado seća svog učenika i po dobrom ga pamti.

Đaci prvaci, deca koja danas prvi put postaju učenici, nisu mogli, a da ne dočekaju, prvi dan škole. Jedan od njih je i Mihailo, on će danas po prvi put upoznati svog učitelja, koga će poštovati do kraja života. Spakovao je svoj ranac i obukao svoju teksas jaknu, pa se sa mamom zaputio na onaj put koji će kasnije pamtiti kao najlepši.

Mihailo prvak, prvi rayred, osnovna skola, prvak
foto: Privatna arhiva

Rekao nam je da su juče organizovali upoznavanje, da bi u današnjem danu mogli da uživaju što više, mama Viktoria nam je ipak otkrila da su na upoznavanju svi bili toliko stidljivi da je vim roditeljima bilo smešno. Ipak, verujemo da je njihova stidljivost bila rezultat euforije, očekivanja i jedva čekanja da, ono o čemu svi pričaju, napokon dođe.

Mihailo prvak, prvi rayred, osnovna skola, prvak
foto: Privatna arhiva

- Juče sam gledao priredbu i upoznao sam učitelja. A najviše mi se svidelo što sam video brata Strahinju, rekao nam je Mihailo i krenuo da nam pokazuje koliko džepova ima njegov ranac.

Mami je krišom rekao da jedva čeka da ponese sve knjige u školu, a na roditeljskom, dok se učitelj upoznavao sa roditeljima, gledao je poklone koje je dobio od Opštine i hteo istog momenta da ih pročita. Nestrpljivi pundravac definitivno će zadavati pozitivne glavobolje svom učitelju.

Mihailo prvak, prvi rayred, osnovna skola, prvak
foto: Privatna arhiva

Nakon dva provedena časa u školi, pun utisaka pohvalio nam se da je bojio zastavu i grb Republike Srbije i da je dobio još poklona, ovog puta od škole. Međutim, kao glavni događaj izdvojio je dolazak vaspitačice, kojoj su, čim su je ugledali, pritrčali u zagrljaj.

Mihailo, mangup Mramorka, čim bude naučio, krenuće da se takmiči sa svojim bratom Strahinjom u čitanju. Verujem da će roditeljima tek tada biti prava fešta.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.