"ŠKOLE ĆE VRLO BRZO MORATI DA PREĐU NA ONLAJN": Dr Janković obrazložio svoj stav
Dr Janković, Foto: RTS/SCREENSHOT

OBRATITE PAŽNJU

"ŠKOLE ĆE VRLO BRZO MORATI DA PREĐU NA ONLAJN": Dr Janković obrazložio svoj stav

Kada je reč o početku školske godine, Janković kaže da je radostan što su deca sela u školske klupe

Objavljeno:

Zamenik direktora niškog Univerzitetskog kliničkog centra i koordinator kovid bolnica u Nišu, prof. dr Radmilo Janković, rekao je za RTS, govoreći o trenutnoj epideimiološkoj situaciji, da je u kovid bolnici u Kruševcu trenutno 320 hospitalizovanih pacijenata, a 44 njih nalazi se jedinici intenzivne nege.

- Tamo se situacija dramatično usložnjava i više je nego jasno da će svega još nekoliko dana biti slobodnih mesta, tako da skoro sve bolnice na jugu prelaze u kovid režim i već su otvorile infektivna odeljenja. Broj pacijenata će se povećavati - rekao je Janković dodajući da je tamo gotovo 200 pacijenata starije od 70 godina i da se nalaze u teškom stanju.

Ipak, kako je istakao i dalje su hospitalizovane dominantno nevakcinisane osobe.

- One očigledno diktiraju tempo ovog talasa, zaražavaju svoje ukućane, svoje komšije - rekao je Janković.

Škola, Učionica
foto: Printscreen

Đaci ubrzo na onlajn nastavu

Kada je reč o početku školske godine, Janković kaže da je radostan što su deca sela u školske klupe, kao i da ima informacije da su 10 do 12 odsto zaraženih deca i mladi između 10 i 19 godina.

- Trebalo bi da deca pojačaju kvalitet nastave, dobro je da se socijalizuju i da su sa svojim vršnjacima, ali nije dobro da škole budu izvor zaraze zbog čega će stradati stariji uglavnom. Nisam siguran da u ovom epidemiološkom okruženju to može da se nastavi. Mislim da će vrlo brzo škole morati da pređu na onlajn nastavu, jer je jednostavno takva situacija - istakao je Janković.

On navodi i da su njegovi sinovi vakcinisani.

- Oni, ni jedan ni drugi, nemaju 18 godina, ali to je bio njihov i naš izbor kao roditelja. Svakako mislim da bezbednije za njih da prime vakcinu nego da dođu u kontakt i zaraze svoje bake i deke - rekao je doktor.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.