POJAVIO SE LAŽNI NALOG MILOŠA VUČEVIĆA, OD GRAĐANA TRAŽE NOVAC: O svemu je obaveštena policija, NE NASEDAJTE (FOTO)
Lažni nalog, Foto: Printscreen Facebook

OPREZ!

POJAVIO SE LAŽNI NALOG MILOŠA VUČEVIĆA, OD GRAĐANA TRAŽE NOVAC: O svemu je obaveštena policija, NE NASEDAJTE (FOTO)

Od građana je, dodaju, traženo da daju svoj broj računa i da uplate 1.000 dinara, kako bi im posle nekog vremena na račun leglo 25.000 dinara

Objavljeno:

Podaci i fotografije gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iskorišćeni su za pravljenje lažnog profila na Fejsbuku, preko kojeg neko kontaktira građane i nudi im navodne donacije.

Proteklih dana gradski mejlovi zatrpani su pitanjima o tome da li i na koji način gradonačelnik nudi novac, što je upalilo "crveni alarm" u gradskoj upravi, pa je o svemu obaveštena policija.

- U pitanju je samo Fejsbuk nalog. Prijavili smo ovu zloupotrebu policiji, zato što su građani putem imejla i telefona počeli da nam se javljaju tokom jučerašnjeg dana i govorili da su sa tog naloga dobijali poruke u vezi sa donacijama - kazali su za Telegraf.rs iz kabineta gradonačelnika.

Od građana je, dodaju, traženo da daju svoj broj računa i da uplate 1.000 dinara, kako bi im posle nekog vremena na račun leglo 25.000 dinara.

Miloš Vučević
foto: Printscreen Facebook

- Policija pokušava da uđe u nalog, u poruke, radi svoj deo posla, da vidimo odakle su napravili ovaj nalog - dodaju sagovornici.

Lažni nalog gradonačelnika prepoznaćete, pre svega, po tome što u adresi profila piše "alimata.koumare.98", a u zaglavlju piše "Gradonačelnik у Gradska Vijećnica".

Nažalost, ljudi prihvataju zahteve za prijateljstvo sa ovog lažnog profila.

- Poštovani gospodine gradonačelniče ukazali ste mi veliku čast vašim zahtevom za prijateljstvo - glasi jedan od komentara na stranici.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.