POČELA REALIZACIJA PROJEKTA "TREĆA MAGISTRALA" U OBRENOVCU! Naselje Dudovi biće priključeno na daljinsko grejanje!
Početak radova, Foto: Gradska opština Obrenovac

radovi u toku

POČELA REALIZACIJA PROJEKTA "TREĆA MAGISTRALA" U OBRENOVCU! Naselje Dudovi biće priključeno na daljinsko grejanje!

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je, da je glavni cilj bio upravo da radovi počnu tokom ove građevinske sezone

Objavljeno:

Počeli su građevinski radovi na realizaciji dela projekta izgradnje Treće magistrale toplovoda. Naime, realizacijom projekta Istočna magistrala koji je sastavni deo velikog projekta Treća magistrala, domaćinstva smeštena u naselju Dudovi, u predstojećoj grejnoj sezoni biće priključena na sistem daljinskog grejanja.

Iz Javnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” poručuju da će radovi na izgradnji toplovodne mreže u celosti u ovom delu opštine biti završeni do kraja decembra tekuće godine. Početak građevinskih radova na izgradnji Istočne magistrale obišli su predstavnici opštine Obrenovac , direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” Boris Ivković i v.d. direktora Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije” Milorad Grčić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je, da je glavni cilj bio upravo da radovi počnu tokom ove građevinske sezone.

– Slika kakva je danas u naselju Dudovi, ponoviće se u naseljima Šljivice, Braće Jugović, u mesnim zajednicama Krtinska, Urovci, Zvečka, kao i u onim delovima mesne zajednice Belo Polje, koji nisu pokriveni toplovodnom mrežom, kako bi se na sistem daljinskog grejanja priključila sva domaćinstva opštine Obrenovac – rekao je Čučković i poručio da je posao finansiralo Javno preduzeće ”Elektroprivreda Srbije”.

Obilazak radova
Obilazak radovafoto: Gradska opština Obrenovac

Takođe, on je naveo da se pažljivo razmatrala i mogućnost dalje urbanizacije opštine, te kako kaže, prostor između izletišta Zabran i naselja Dudovi, koji je dugačak oko 600 metara naknadnim donošenjem urbanističkih planova, biće pokriven toplovodnom mrežom.

Član Veća opštine Obrenovac Milorad Bođan saopštio je da je ovo veliki dan za mesnu zajednicu Dudovi i njene stanovnike koji već duže vreme čekaju na priključak za sistem daljinskog grejanja.

Radovi
Radovifoto: Gradska opština Obrenovac

– Danas je veliki dan za mesnu zajednicu Dudovi. Domaćinstva Ulice Svetog Save ove zime biće priključena na sistem daljinskog grejanja – poručio je Bođan.

Ivković je rekao da je upravo realizacija projekta Istočna magistrala istorijski događaj u opštini Obrenovac.

– Radi se na izgradnji primarne mreže u dužini od 600 metara, a cevi su prečnika 400 milimetara – istakao je Ivković i objasnio da će se izgradnjom ovog dela mreže, kapacitet toplovodne mreže izuzetno povećati.

On je naveo da je cilj da se u budućnosti obezbede jednaki uslovi svakodnevnog života svim građanima opštine Obrenovac, bez obzira u kom delu opštine žive.

Radovi
Radovifoto: Gradska opština Obrenovac

Grčić je prilikom obilaska radove na širenju toplovodne mreže objasnio da će nova mreža toplovoda obezbediti nesmetano funkcionisanje sistema.

– Deo velikog projekta Treća magistrala, čiju su realizaciju Obrenovčani čekali već decenijama unazad. Projekat Istočne magistrale, nakon uspešne realizacije omogućiće priključak na sistem daljinskog grejanja svim domaćinstvima iz ovog dela grada – istakao je Grčić.

On je rekao da će novoizgrađena toplovodna mreže u ovom delu opštine otvoriti mogućnosti za dalju urbanizaciju.

– Završetkom prve faze Treće magistrale, realizacijom dela projekta, Istočne magistrale, dobijamo neiscrpan kapacitet za dalju izgradnju objekata. Što se tiče grejanja u ovom kraju, po završetku radova neće biti više nikakvih problema. Sva domaćinstva ovog dela opštine Obrenovac ogrejaće se u predstojećoj grejnoj sezoni – zaključio je Grčić.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta gradske opštine Obrenovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.