OVA PROMENA OČEKUJE TAKSI VOZAČE: Ako odbiju vožnju moraju napustiti stajalište!
Ilustracija, Foto: Profimedia

promene

OVA PROMENA OČEKUJE TAKSI VOZAČE: Ako odbiju vožnju moraju napustiti stajalište!

Taksi vozač se potom automatski stavlja na listu čekanja

Objavljeno:

Pred odbornicima Skupštine grada Beograda na sutrašnjoj sednici trebalo bi da se nađe i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu.

Tom odlukom bi trebalo da se reguliše rad taksista na Aerodromu "Nikola Tesla".

Ranije je objašnjeno da će se taksi vozači ubuduće prilikom dolaska na aerodrom prijavljivati na dolaznu poziciju, koja se nalazi na ulazu na parking prostor, kako bi se evidentirali i svrstali u rednu listu elektronskog sistema za pristupanje taksi stajalištu u zoni dolaznog terminala.

Taksi vozač se potom automatski stavlja na listu čekanja za pružanje usluge i parkira svoje vozilo na obeleženi prostor. Za to vreme taksista mora da bude u vozilu ili pored njega.

- Prijavljivanje na dolaznoj poziciji nije dozvoljeno na bilo koji drugi način osim taksi vozilom, a taksista pristupa zoni dolaznog terminala po automatskom pozivanju putem elektronskog taksi sistema. Prevoz putnika se obavlja prvim vozilom u redu, a ukoliko prvi taksista u redu odbije vožnju, dužan je da napusti stajalište - navodi se u odluci.

Usvajanje odluke doneće još jednu promenu vezanu za rad taksista.

Vozači su do sada imali obavezu da jednom godišnje idu na pregled vozila. Ta odluka će i dalje važiti, ali ubuduće se taksistima dodaje i obaveza da ukoliko tokom inspekcijskog nadzora inspektor drumskog saobraćaja utvrdi oštećenja na vozilu ima pravo da taksi prevoznika uputi na vanredno ispitivanje pogodnosti taksi vozila.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/24sedam )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.