NAJLEPŠA SLIKA SRBIJE DANAS STIŽE IZ IVANJICE: Pogledajte samo kakvi su im kostimi! (FOTO)
Nušijada 2021, Foto: Rina

kultura

NAJLEPŠA SLIKA SRBIJE DANAS STIŽE IZ IVANJICE: Pogledajte samo kakvi su im kostimi! (FOTO)

Naredna tri dana kroz Ivanjicu vladaju smeh, zabava, umetnost i kultura

Objavljeno:

Svaki ćošak Ivanjice ovog vikenda podseća na Nušićevo doba, a u ooj varošici vreme kao da je stalo pre više od jednog veka. Tradicionalna Nušićijada traje od petka do nedelje, a najmlađi Nušićevci prodefilovali su glavnim ulicama. Osmesi na licima, posebno namenjeni kostimi vratili su Ivanjičane u neka davna vremena.

„Divno je videti svu ovu decu, obučeno kao što se je nekad bilo. Haljinice, šeširići, vidi se koliko uživaju u svemu tome. Najlepša tri dana u Ivanjici tokom čitave godine su ona kad traje Nušijada, to pravi praznik za sve nas meštane“, rekla je za RINU Ivanjičanka Gordana Simović.

Nušićevijada
foto: Rina

U varošicu je stigao i Branislav Nušić kog su svi sa oduševljenjem prihavtili i čekali u redu da se slikaju. Glumac Milan Milosavljević, već 12 godina nalazi se u ovoj, za njega, posebnoj ulozi. Tokom svečanog otvaranja predaju mu se ključevi grada i on je jedina vlast, a za varošicu ima drugačije planove.

Nušićevijada
foto: Rina

„Naredna tri dana kroz Ivanjicu vladaju smeh, zabava, umetnost i kultura. Kažu mi ljudi u šali kažu da su umorni od politike i da te ključeve ne vraćam ni kad prođe vikend. Sve posetioce očekuje fenomenalan pozorišni program, predstave za decu i odrasle. Ovo je manifestacija koju zaista vredi posetiti“, rekao je Milosavljević.

Nušićevijada
foto: Rina

Ivanjička ’’Nušićijada’’ visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizma, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja. Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, govore o značaju edukativne uloge festivala.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.