SUD PROGLASIO ISELJENJE PORODICE TMUŠIĆ-NJEŽIĆ ZA NEZAKONITO: Surovo izbačeni iz doma
Jovan i Slavica, Foto: Printscreen/Zakrovnadglavom

OBRT

SUD PROGLASIO ISELJENJE PORODICE TMUŠIĆ-NJEŽIĆ ZA NEZAKONITO: Surovo izbačeni iz doma

Sada, više od pola godine nakon ovog brutalnog iseljenja, sud je presudio u korist Slavice i Jovana i tužbeni zahtev Slobodana Damjanca

Objavljeno: 09:41h

Prošle godine, 74-godišnji Jovan Nježić i njegova supruga Slavica su uz upotrebu grube sile iseljeni iz svog jedinog doma u Bariču, opština Obrenovac. Izvršiteljka i njen klijent nisu hteli da čekaju presudu, nego su zloupotrebili sudsku privremenu meru da izbace Jovana i Slavicu na ulicu, saopštio je Za krov nad glavom.

"Sada, više od pola godine nakon ovog brutalnog iseljenja, sud je presudio u korist Slavice i Jovana i tužbeni zahtev na osnovu koga je sprovedeno iseljenje je - odbijen.

22. septembra 2020 nasilno su izbačeni na ulicu 74-godišnji Jovan Nježić i njegova supruga Slavica Tmušić. Ovaj zločin je sprovela kancelarija izvršiteljke, a asistirala je i policija.

Nakon što su uz upotrebu sile izbačeni iz doma, Jovan (koji inače pati od Parkinsonove bolseti) i Slavica su bili prinuđeni da šest dana spavaju u parku na klupi. Iako su im u međuvremenu pomogli solidarni građani, oni ni dan-danas nemaju rešeno stambeno pitanje, a njihove stvari su izbačene napolje ili uništene.

Izvršitelji nisu hteli da čekaju kraj sudskih postupaka u kojima Slavica i Jovan dokazuju vlasništvo i pravo korišćenja svoje porodične kuće. Umesto toga, ova porodica je izbačena na ulicu.

Sada, Osnovni sud u Obrenovcu je doneo rešenje kojim se i zahtev tužioca, na osnovu koga je privremena mera bila doneta i na osnovu koga je iseljenje sprovedeno - odbacuje kao neosnovan.

Punomoćnik porodice Tmušić-Nježić je najavio da će protiv izvršiteljke pokrenuti parnični postupak radi naknade štete", stoji u saopštenju Združena akcija “Krov nad glavom”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.