PRVA IZJAVA MILKE DAMJANOVIĆ EVAKUISANE SRPKINJE IZ KABULA! Neobične emocije se kristališu, biće sve ok
Milka Damjanović, Foto: Društvene mreže/Printskrin

stigla je u srbiju

PRVA IZJAVA MILKE DAMJANOVIĆ EVAKUISANE SRPKINJE IZ KABULA! Neobične emocije se kristališu, biće sve ok

Ona je istakla da je ceo proces njene bio ubrzan proces zahvaljući našima i objasnila da će preostale osobe koje su stigle sa njom, biti evakuisane danas i u četvrtak

Objavljeno: 14:38h

Državljanka Srbije Milka Damjanović, koja je bila jedna od naših građana zarobljeni u Kabulu, stigla je bezbedno u Srbiju.

Kako je potvrdila, ona je stigla u utorak u Srbiju preko Nemačke.

Podsećanja radi, ona je prvobitno evakuisana iz Kabula i američkim letom stigla je u Kazahstan, odakle je došla u našu zemlju.

"Neobične emocije se kristališu. Biće mi potrebno par dana da se vratim na staro. Ali biće sve ok", kazala je Damjanović.

Na pitanje kako se oseća kada je stigla u Srbiji, kazala je: "Ljuta sam. I srećna i tužna. Mešavina".

Ona je istakla da je ceo proces njene bio ubrzan proces zahvaljući našima i objasnila da će preostale osobe koje su stigle sa njom, biti evakuisane danas i u četvrtak.

Treba napomenuti da su pre nje evakuisani građani Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić.

Takođe, poslednji Srbin u Avganistanu Viktor Urošević izjavio je ekskluzivno za B92.net da ne namerava da napusti tu zemlju.

"Ne planiram da se evakuišem i nisam nikoga kontaktirao povodom evakuacije. Ostajem ovde", kaže on i dodaje da bi, na osnovu projekcija koje ima, u Laškah Gahu "trebalo da bude baš mirno", kazao je Urošević.

Urošević je u Avganistanu već više od tri godine. O razlozima svog dolaska u tu, decenijskim ratovima i nemirima, uništenu zemlju, kaže:

"Iskreno, ovde sam došao da bih probao neku misiju, mirovnu misiju, da probam neko drugo iskustvo. Na preporuku prijatelja, koji je takođe iz Srbije, ja sam sada ovde. Prvo sam bio u Kabulu dve godine, a onda su me postavili za koordinatora u Helmandu, i tu sam već godinu i par meseci. Sviđa mi se ovde, pronašao sam se".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.