GRADONAČELNICA NIŠA O INCIDENTU U HOTELU "AMBASADOR": Niš i niška publika to ne zaslužuju!
Dragan Bjelogrlić, Foto: Zoran Jevtić, Zoran Jevtić/Printscreen/Twitter

ZAKON JE JEDNAK ZA SVE

GRADONAČELNICA NIŠA O INCIDENTU U HOTELU "AMBASADOR": Niš i niška publika to ne zaslužuju!

Neka nadležni organi, istakla je Sotirovski, rade svoj posao bez pritisaka i u skladu sa zakonom "koji je jednak za sve"

Objavljeno:

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski saopštila je danas, povodom napada Dragana Bjelogrlića na Predraga Antonijevića u hotelu "Ambasador" da "nasilje ne sme da baci senku na tradiciju "Filmskih susreta", - na festival posvećen glumcu i glumačkoj umetnosti "zbog nepromišljenog ponašanja pojedinca".

Sotirovski je rekla da "Niš i niška publika to ne zaslužuju".

"Malo je reći osudjujemo, gradjani, ta verna publika koja više od pola veka puni Letnju pozornicu i Tvrdjavu i raduje se festivalu i glumcima, zaslužuju reč kajanja, ako ne i izvinjenja", navela je ona u saopštenju.

Sotirovski je rekla i da "vreme festivala posvećenog glumcu nije vreme za politizaciju" i, kako je ukazala, "nije mesto za politička nadgovaranja, nadmudrivanja i naklapanja".

Prema njenim rečima, u dane festivala Niš je samo prestonica glumačke umetnosti.

"Gnev pomrači ono umetničko, pa i najbolje obrazovanje, potire svaki uspeh. Cenimo umetnost, osudjujemo ono što je neljudsko", naglasila je gradonačelnica Niša.

Prema njenim rečima, hotel "Ambasador" je kultno mesto postao zahvaljujući glumcima, ne samo Liz Tejlor i Ričardu Bartonu, već ponajviše velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta.

Ona je rekla i da "to mesto zaslužuje poklonjenje i poštovanje, a ne nasilje i incident".

"Neka festival do svog ovogodišnjeg kraja zadrži svoj sjaj, neka nagrade, po oceni žirija, pripadnu najboljima", rekla je Sotirovski.

Neka nadležni organi, istakla je Sotirovski, rade svoj posao bez pritisaka i u skladu sa zakonom "koji je jednak za sve".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.