RADIVOJEVIĆ: Niš, Svrljig i Gadžin Han planiraju zajedničko prihvatilište za pse i mačke
Prihvatilište, Foto: Printscreen/Youtube

UNAPREĐENJE ZOOHIGIJENE

RADIVOJEVIĆ: Niš, Svrljig i Gadžin Han planiraju zajedničko prihvatilište za pse i mačke

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dodala je da Grad Niš intenzivno radi na otvaranju prihvatilišta s obzirom na to da je broj pasa lutalica i mačaka na ulicama sve veći

Objavljeno:

Veće grada Niša odobrilo je učešće u realizaciji projekta unapredjenja zoohigijene u Nišavskom okrugu, kao prvi korak ka izgradnji prihvatilišta za pse i mačke, zajedničkog za grad Niš i opštine Gadžin Han i Svrljig.

Prihvatilište će se, kako je najavljeno, nalaziti na 11 hektara zemljišta na području opštine Gadžin Han.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević rekao je da će tačna lokacija prihvatilišta na području opštine Gadžin Han biti saopštena kada odluka o projektu unapredjenja zoohigijene prodje verifikaciju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i programa Svispro.

"Nakon toga sledi izrada ; tehničke dokumentacije i medjuopštinskih sporazuma kako bi se krenulo u dobijanje gradjevinske dozvole i same izgradnje prihvatilišta", istakao je Radivojević.

Ana Radovanović iz KLERP-a je istakla da je ukupna vrednost projekta unapredjenja zoohigijene u Nišavskom okrugu 27.600 švajcarskih franaka, s tim što Ministarstvo državne uprave obezbedjuje 18.900 evra, a Grad Niš 8.664 evra.

"Projektom je predvidjeno da se uspostavi zajedničko koordinaciono telo u oblasti zoohigijene Grada Niša i partnerskih opština Gadžin Han i Svrljig, zajednička služba zoohigijene, zajednički program rada, kao i da se sinhronizuje postupak rada zooslužbi", izjavila je Radovanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dodala je da Grad Niš intenzivno radi na otvaranju prihvatilišta s obzirom na to da je broj pasa lutalica i mačaka na ulicama sve veći.

Ona je rekla da bi izgradnjom prihvatilišta na zemljištu koje je opredelila opština Gadžin Han trajno bio rešen problem pasa lutalica ne samo grada Niša, već i pojedinih opština sa područja Nišavskog okruga.

Sotirovski je kazala da je prostor koji je odredila opština Gadžin Han odličan, a psi bi se tamo zbrinjavali po standardima Evropske unije i u saradnji sa društvima za zaštitu životinja.

Predstavnici grada Niša ranije su najavljivali da će prihvatlište za pse lutalice biti izgradjeno u blizini Kazneno-popravnog zavoda, a jedno vreme bilo je reči i da će se graditi na području Svrljiga.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.