OGROMNE RUPE NA PUTU OTEŽAVAJU DOLAZAK DO ČUVENOG SRPSKOG MANASTIRA! Pitali smo OPŠTINU kada će ih sanirati
Put, Foto: Aleksandra Čolić, Printscreen

LOŠ PUT

OGROMNE RUPE NA PUTU OTEŽAVAJU DOLAZAK DO ČUVENOG SRPSKOG MANASTIRA! Pitali smo OPŠTINU kada će ih sanirati

Nadamo se da će i rupe biti sanirane u najkraćem roku, ali mi ćemo svakako opet proveriti

Objavljeno: 18:07h

Manastir Raletinac jedan je od značajnijih manastira za opštinu Rekovac, pored manastira Kalenić, gde dolaze mnogi vernici. Bitno je očuvati i održavati svetinje, ali i put koji vodi do njih.

Kada smo se uputili ka manastiru primetili smo da nam je otežano kretanje zbog lošeg puta, jer smo nailazili na duboke rupe. Kako ima i dosta krivina put nam je trajao duže od očekivanog.

U manastiru su nam rekli da ne znaju tačno u čijoj je nadležnosti održavanje puteva, a putokaza do manastira gotovo i da nema. Pronaći ćete ga preko Mape ili tako što ćete pitati lokalne meštane.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Zbog toga smo odlučili da se obratimo opštini Rekovac, kojoj ovaj manastir pripada. Opština nam je poslala opširan odgovor koji vam prenosimo u celini.

U okviru održavanja putne mreže u opštini Rekovac postoji letnje i zimsko održavanje puteva, a od kojih je letnje održavanje već završeno. Put koji je u nadležnosti opštine Rekovac se redovno održava, u vidu krpljenja udarnih rupa, nasipanje neasfaltirane deonice, košenje trave i niskog rastinja u punom pojasu u širini od 1m. Putokaz postoji u selu Ratković na državnom putu broj 183, koji je trenutno demontiran, jer je isti oštećen u saobraćajnoj nezgodi a koji će biti postavljen u što kraćem vremenskom roku. Što se tiče deonice koja je bez savremenog kolovoznog zastoja (neasfaltirana), opština Rekovac ima u planu da odradi projektno-tehničku dokumentaciju i istu asfaltira naredne godine. Ukoliko postoji neki propust, u vidu novonastalih udarnih rupa, iste će biti otklonjene u okviru zimskog održavanja puteva - navodi se u saopštenju.

Kako iz opštine navode putokaz će uskoro biti postavljen, te će vernicima biti olakšan i sam prilaz manastiru. Mnogi od njih dolaze iz dalekih gradova, te im je od izuzetne važnosti da što manje vremena provedu u traženju svetinje.

Nadamo se da će i rupe biti sanirane u najkraćem roku, ali mi ćemo svakako opet proveriti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.