SRBIJU OČEKUJE KLACKALICA SA VREMENOM: Meteorolog Đurić objavio dugoročnu prognozu
Foto: Printscreen Youtube

vremenska prognoza

SRBIJU OČEKUJE KLACKALICA SA VREMENOM: Meteorolog Đurić objavio dugoročnu prognozu

Narednih dana prijatne temperature biće i posledica severnog strujanja. Već tokom vikenda se očekuje promena sinoptičke situacije, pa se u subotu u većem delu Srbije očekuje maksimalna temperatura oko 30°C

Objavljeno:

Meterolog Đorđe Đurić objavio je svoju najnoviju dugoročnu vremensku prognozu za Srbiju, i po njoj nas posle osveženja čeka ponovo vrućina!

Temperature će biti prijatne do vikenda kada dolazi do povećanja dnevnih temperatura i preko 35 stepeni. Osveženje i novi pad temperature se očekuje ponovo na kraju meseca, pišu Novosti. Đurić je rekao da će prijatnije temperature trajati sve do vikenda.

- Hladni front doneo je osveženje i pad temperature za 10 do 15 stepeni. Narednih dana vreme u skladu sa kalendarom i veoma prijatno, uz sveža jutra, a od nedelje ponovo preko 35°C.

Prethodnih dana temperature u Srbiji dostizale su i 39 Celzijusa. Jučerašnji hladni front doneo je pad temperature za 10 do 15 stepeni. Danas uživmo u veoma prijatnom vremenu, uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće danas od 23 do 29°C, u Beogradu do 25°C.Veoma prijatno vreme očekuje se i tokom četvrtka i petka. Jutra će biti relativna sveža, uz minimalnu temperaturu od 10 do 16°C.

Maksimalna dnevna u četvrtak od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C, a u petak od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C. Posle dužeg vremena sveže jutro očekuje se i u Beogradu, pa se u četvrtak ujutro očekuje 14°C. Inače, temperature koje su četvrtak i petak očekuju u Srbiji, ujedno su i prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine.

Narednih dana prijatne temperature biće i posledica severnog strujanja. Već tokom vikenda se očekuje promena sinoptičke situacije, pa se u subotu u većem delu Srbije očekuje maksimalna temperatura oko 30°C.

U nedelju biti još toplije, uz maksimalne temperature od 32 do 36 stepeni. Početkom sledeće sedmice još toplije, a zbog jugozapadnog visinskog strujanja, maksimalna temperatura biće u mnogim predelima i u Beogradu preko 35°C, ponegde i do 39°C.

Prema trenutnim proračunima, pad temperature i osveženje se očekuje oko 26-27. avgusta. Kada su padavine u pitanju, nastavlja se veoma sušni period, a padavina nema na vidiku ni narednih 7 dana, osim danas posle podne i to tek ponegde, uz veoma male količine. Jučerašnji hladni front takođe je samo tek ponegde doneo ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, uključujići i Beograd.

(Espreso/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.