SREMSKA MITROVICA: BOGATA LETNJA PONUDA - Vojvođanski simfonijski orkestar proslavlja svoj rođendan u gradu na Savi
Vojvođanski simfonijski orkestar proslavlja svoj rođendan u gradu na Savi, Foto: Sremska Mitrovica živi

SJAJNO

SREMSKA MITROVICA: BOGATA LETNJA PONUDA - Vojvođanski simfonijski orkestar proslavlja svoj rođendan u gradu na Savi

Ovaj reprezentativni sastav Pokrajinske vlade Vojvodine u okviru proslave svoje desetogodišnjice, posetio je pet gradova u Vojvodini

Objavljeno:

Leto u Sremskoj Mitrovici je ispunjeno raznim kulturnim dešavanjima, a avgust je izgleda najudarniji mesec za festivale i manifestacije na otvorenom. Mitrovčani su između ostalih događaja imali priliku da uživaju u koncertu “Biseri klasične muzike”, koji je za njih priredio Vojvođanski simfonijski orkestar.

Ovaj reprezentativni sastav Pokrajinske vlade Vojvodine u okviru proslave svoje desetogodišnjice, posetio je pet gradova u Vojvodini, a na tom putu se našla i Sremska Mitrovica. Pokrovitelj ovih događaja je Pokrajinska vlada, a članovi Orkestra, solisti i dirigent su odlučili da se na ovaj način zahvale publici za deset godina vernosti.

„Večeras u Sremskoj Mitrovici zajedno sa svojim kolegama pevam i nastupam sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom. Nastupam u okviru godišnjice od osnivanja i radujemo se što smo baš izabrali Sremsku Mitrovicu za nastup, kao jedan od veći grad u Vojvodini”, rekla je mecosopran Ljubica Vraneš, solistkinja Beogradske opere.

Među solistima su se našli i sopran Dragana Radaković i bas Dragoljub Bajić, a posebnu magiju čitavom događaju dala je dvanaestogodišnja violistkinja Lara Zorjan. Dirigentsku palicu je vodio Aleksandar Kojić, stalni dirigent Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Tribine Žitnog trga bile su prepune, a umetnici su nagrađIvani ovacijama. Ovo je samo jedan u nizu letnjih događaja u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je letnja kulturna ponuda izuzetno bogata, pa pored uživanja na Gradskoj plaži (jednoj od top 10 destinacija u Srbiji), Mitrovčani i posetioci mogu da uživaju u raznovrsnim i masovnim dešavanjima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.