PONOS DANAŠNJICE! Srpski vatrogasci ''PREGAZILI POŽARE'' SPECIJALNOM TAKTIKOM!
Srpski vatrogasci, Foto: MUP

Heroji na delu

PONOS DANAŠNJICE! Srpski vatrogasci ''PREGAZILI POŽARE'' SPECIJALNOM TAKTIKOM!

Srpski vatrogasci uspešno odgovaraju izazovima, imaju adekvatna odela i opremu za zaštitu disajnih organa, u čemu ne zaostaju za Evropom i svetom.

Objavljeno:

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, Miloš Majstorović, izjavio je da je do danas broj intervencija zbog požara duplo veći nego prošle godine.

Majstorović je za televiziju Prva rekao da vatrogasci uspešno odgovaraju izazovima, i da imaju adekvatna odela i opremu za zaštitu disajnih organa, u čemu ne zaostaju za Evropom i svetom.

On je naveo da je taktika gašenja požara u Srbiji drugačija nego u evropskim zemljama, i da se ovde "požar pregazi" odnosno da se "mora ući" u svaki požar da bi se ugasio svaki njegov deo, dok je u evropskim zemljama standard da se požar "gasi spolja".

Vođa vatrogasno-spasilačke ekipe, Ivan Erić, koji je učestvovao u gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj, rekao je da se požrtvovanost srpskih vatrogasaca, i taktika "pregaziti požar" pokazala i na tom slučaju.

"Nije bilo lako, pogotovo prva tri dana, zatekao nas je veliki požar. Negde 100 kilometara od Evije video se veliki gust dim. Kako smo se približavali bilo je sve strašnije, a kroz gust dim pojavljivao se i pepeo koji je pokazivao šta nas očekuje", rekao je Erić.

Erić je rekao da je to za vatrogasce iz Srbije "bilo sasvim drugačije iskustvo" jer su direktno bili ugroženi stanovništvo i imovina, kao i da gašenje požara na Eviji ne može da uporedi ni sa jednim gašenjem požara u Srbiji.

Bonus video:

03:16

Preventiva smanjuje rizik od požara

( Espreso/ Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.