GUŽVA NA GRANICAMA: Pogledajte koliko i zbog čega ćete čekati
Ilustracija, Foto: Printscreen

saobraćaj

GUŽVA NA GRANICAMA: Pogledajte koliko i zbog čega ćete čekati

Na teretnim terminalima u zemlji vozila na Kelebiji na izlaz čekaju jedan čas

Objavljeno:

Prvi dan vikenda karakterističan je po pojačanom saobraćaju na putevima ka jezerima i izletištima, ali i prema Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i Guči zbog tradicionalnog sabora trubača.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na Horgošu putnička vozila na izlazu čekaju tri časa, na Gradini na ulaz 30 minuta, dok se na ulazu u Gostunu čeka 60 minuta.

Kilometarske kolone zabeležene su jutros na graničnom prelazu Batrovci i na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj. Na strani Srbije jutros je kolona vozila bila duga oko tri kilometra, javlja RTS.

-Putujem kući za Makedoniju. Ide nekako, nije tako loše, da ne pričamo sve negativno - kaže jedan od putnika koji ulazi u Srbiju, dok drugi dodaje, da se na granici se na granici sa Hrvatskom čeka po sat vremena, a na srpskoj oko pola sata.

Iako na prelazu procedura nije velika, veći priliv putnika je uobičajen u ovo doba godine, kada je u jeku turistička sezona. U jednom trenutku čekalo se i više od tri časa, da bi se kasnije gužva svela na period od pola sata do sat.

Na teretnim terminalima u zemlji vozila na Kelebiji na izlaz čekaju jedan čas.

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, što je i uobičajeno za vikende u turističkoj sezoni, a najopterećeniji su Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki", zbog čega treba očekivati povremeno i nešto duža zadržavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.