VESIĆ: DA LI JE SLUČAJNO ILI NAMERNO UTVRDIĆE ISTRAGA! Požar na deponiji u Vinči lokalizovan
Goran Vesić, Foto: Printscreen/TV Pink

nepogode

VESIĆ: DA LI JE SLUČAJNO ILI NAMERNO UTVRDIĆE ISTRAGA! Požar na deponiji u Vinči lokalizovan

Zamenik gradonačelnika je kazao da je deponija aktivna od 1987. godine

Objavljeno: 10:16h

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da na deponiji u Vinči još uvek postoje žarišta nakon poslednjeg požara, da je vatra potpuno lokalizovana i da se trenutno dogašava.

On je gostujući na TV Pink naveo da je požar na gradskoj deponiji došao iz dubine nanosa otpada, koja doseže do 100 metara, kao i da su kamere kompanije koja upravlja deponijom u Vinči neposredno pre izbijanja požara snimile dve neovlašćene osobe na toj lokaciji.

"Da li je to slučajno ili namerno, to će utvrditi istraga", naveo je Vesić. Zamenik gradonačelnika je kazao da je deponija aktivna od 1987. godine, da se na nju u proseku dnevno donese od 1.500 do 1.600 tona otpada, kao i da će problem sa njom "biti rešen ;do kraja godine".

Prema njegovim rečima, to će se postići završetkom nove sanitarne deponije, kao i izgradnjom energetskog postrojenja koje generiše struju spaljivanjem smeća. Najavio je i da će grad u predstojećem periodu nabaviti 50 novih stanica koje mere zagadjenje vazduha.

Povremeno se u različitim delovima Beograda i dalje oseća smrad od dima sa deponije, a više gradjana na društvenim mrežama jutros je postavilo fotografije na kojima se vidi gusti dim koji je prisutan ne samo u Vinči. TV Prva je danas objavila da su vatrogasci konstantno prisutni na deponiji u Vinči, da reaguju samo u slučaju da izbije otvoreni plamen, kao i da radnici trenutno zemljom zatrpavaju užareni otpad

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.