VOZAČI STRPLJIVO: Na Horgošu se čeka SATIMA, kolone su PREDUGAČKE!
Granica, Foto: Printscreen Youtube

GRANICA

VOZAČI STRPLJIVO: Na Horgošu se čeka SATIMA, kolone su PREDUGAČKE!

Kako navode, prelazi Reske 1 i 2 sada rade maksimalnim kapacitetom sa ukupno 13 ulaznih traka u Mađarsku, kako bi se ubrzao protok vozila i putnika

Objavljeno: 17:31h

Sezona je odmora, te gužve na graničnim prelazima nisu ništa neobično, ali vreme čekanja danas kao da se samo produžava. Kao po pravilu, najduže se čeka na Horgošu, gde su kolone na izlazu iz zemlje kilometarske.

Saobraćajna policija sa Horgoša preusmerava vozila ka graničnom prelazu Kelebija, a akcija rasterećenja tog graničnog prelaza trajaće oko sat i po, piše RTS.

Zbog velikog priliva vozila na izlazu iz Srbije, putnička vozila se na Horgošu zadržavaju najmanje dva sata, a kolona automobila je dugačka oko dva kilometra. Još tri sata je potrebno da bi se ušlo u Mađarsku na susednom graničnom prelazu Reske, iako oba prelaza rade maksimalnim kapacitetom.

Zbog velike gužve, mađarska policija saopštila je da je integrisani mađarsko-srpski granični prelaz Reske 2 - Horgoš 2, od danas u 14 časova počeo da radi samo u pravcu ulaza u Mađarsku. Isti režim važiće i u subotu i nedelju od 7 do 19 časova.

Kako navode, prelazi Reske 1 i 2 sada rade maksimalnim kapacitetom sa ukupno 13 ulaznih traka u Mađarsku, kako bi se ubrzao protok vozila i putnika.

Pojačan intenzitet saobraćaja beleži se i na Kelebiji na izlazu iz Srbije, gde je potrebno oko tri sata da bi se prešla srpsko-mađarska granica u pravcu Tompe.

Horgoš je u proteklih 12 sati prešlo 17.000 putnika u 3.300 putničkih vozila i 75 autobusa - 70 odsto tog saobraćaja je prema Zapadnoj Evropi.

U kolonama su putnici koji idu iz Turske, Albanije, Bugarske i Severne Makedonije. Kolona će biti do nedelje uveče.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima u Srbiji najduža zadržavanja su oko pola sata.

Gužve na Kosovu

Na administrativnom prelazu Merdare u smeru ka centralnoj Srbiji od jutros su se formirale velike kolone automobila, a čekanje je trajalo i do šest sati, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini.

Kako se navodi, velike kolone bile su formirane i na administrativnom prelazu Jarinje, preneo je Tanjug.

Bonus video:

02:22

GUŽVE NA GRANICI: Teretnjaci čekaju po nekoliko sati!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.