MORAVIČKI OKRUG NAPOKON DOBIO PIJAĆU VODU: Vojni saniteti obradovali sve sugrađane
Vojni sanitet, Foto: RINA

bravo

MORAVIČKI OKRUG NAPOKON DOBIO PIJAĆU VODU: Vojni saniteti obradovali sve sugrađane

Od sutra ujutru očekujemo da će voda biti mnogo dostupnija i pristupačnija svim sugrađanima

Objavljeno:

Tri cisterne za dopremanje pijaće vode, u okviru najavljene pomoći Vojske Srbije stigle su iz Kruševca u Gornji Milanovac. Zahvaljujući novim cisternama ali i kapacitetima kojima raspolaže Javno komunalno preduzeće narednih dana biće značajno olakšana isporuka vode u sve delove grada.

„Od sutra ujutru očekujemo da će voda biti mnogo dostupnija i pristupačnija svim sugrađanima. Cisterne su kapaciteta od 6 do 9 tona, što je sasvim dovoljno, više puta do sada su proveravane za potrebe Vojske tako da će ispuniti naše potrebe – rekao je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Pijaća voda
foto: RINA

U grad su dopremljena i tri rezervoara, dva od 3.7 tona i jedan kapaciteta 5 tona, koji će takođe od danas biti postavljeni na određenim lokacijama kako bi se građanima maksimalno olakšao period restrikcija.

Cisterne sa vodom stigle su i u opštinu Lučani, gde će takođe na ovaj način biti olakšano vodosnabdevanje građana. U opštini Lučani 25 mesnih zajednica snabdeva se vodim sa Rzava i u velikom su problemu prethodnih dana.

Pijaća voda
foto: RINA

„Dobili smo tri pokretne cisterne kapaciteta od tri tone sa kojima ćemo vući vodu na teren, kako bi žiteljima olakšali ovu tešku situaciju. U naseljnim mestima snabdevanje je redovno, dok u selima se pušta na dva do tri sata, jer smo imali meštane koji su oglušili o sve naše molbe i usled belike nestašive nastavljaju da zlivaju bašte i voćnjake“, izjavio je za RINU Zoran Vučićević direktor JKP Komunalac u Lučanima.

00:40

O CECINIM STAJLINZIMA SE PRIČA! Ražnatovićeva u zelenoj toaleti izdominirala, a FRIZURU će sigurno svi kopirati! (VIDEO)

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.