GRAĐANIMA SRBIJE OTVOREN PUT: U Mađarsku samo sa PASOŠEM!
Budimpešta, Foto: Katarina Naveršnik

važno

GRAĐANIMA SRBIJE OTVOREN PUT: U Mađarsku samo sa PASOŠEM!

Ipak, oni koji putuju iz Srbije u Mađarsku trebalo bi da znaju da su u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mera koje važe u toj zemlji

Objavljeno: 17:45h

Državljani Srbije koji iz domovine žele da odu u Mađarsku sada to mogu da učine bez ikakvih ograničenja, pod uslovima koji su važili pre proglašenja pandemije korona virusa.

Kako je Telegrafu potvrđeno na graničnom prelazu Horgoš, našim građanima nije potreban ni negativanPCR test ne stariji od 72 sata, niti potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa.

Ipak, oni koji putuju iz Srbije u Mađarsku trebalo bi da znaju da su u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mera koje važe u toj zemlji.

U Mađarskoj je na snazi obaveza nošenja maske u zatvorenom prostoru. Takođe, kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za ulazak u sportsko-rekreativne centre, muzeje, zatvorene delove restorana i slično potrebna je potvrda o vakcinaciji.

Građani koji sleću na aerodrom u Budimpešti trebalo bi da znaju da će im biti merena temperatura, ali ni oni ne moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

Uz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Albaniju, Mađarska je peta zemlja koja ne uslovljava državljane Srbije koji dolaze iz domovine da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test.

Bonus video:

01:37

RASTE BROJ KORONA POZITIVNIH NA PALILULI: Mladi se sa odmora vraćaju zaraženi virusom

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.