Marija Obradović: Od danas stroge kontrole i pojačan inspekcijski nadzor u Guči
Marija Obradović, Foto: MDULS

suzbijanje korone

Marija Obradović: Od danas stroge kontrole i pojačan inspekcijski nadzor u Guči

Ona je naglasila da je za nju, kao ministra koji predsedava Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, bilo posebno važno da inspekcije budu maksimalno prisutne i svesne rizika

Objavljeno:

„Od danas će se u Guči vršiti stroge kontrole i pojačan inspekcijski nadozor. Na terenu će biti oko 30 republičkih i lokalnih inspektorskih timova, koji će osim kontrole iz svojih osnovnih nadležnosti, vršiti i vanredni nadzor poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović nakon današnje sednice Saborskog odbora u Guči.

Ona je naglasila da je za nju, kao ministra koji predsedava Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, bilo posebno važno da inspekcije budu maksimalno prisutne i svesne rizika, ali i da posetioci Sabora prate sva uputstva organizatora i odgovorno se ponašaju, podsetivši da očuvanje zdravlja ljudi i uspešnost Sabora zavise samo od podele odgovornosti organizatora, inspekcija i posetilaca.

Članovi Saborskog odbora podneli su izveštaj ministarki Obradović o merama koje su sve prateće službe, počevši od medicinskih i zdravstvenih službi, preko inspekcijskih organa, do svih komunalnih i lokalnih organizacija koje učestvuju u prirpemi Sabora, preuzele u skladu sa instrukcijama republičkog Kriznog štaba i Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

„Lokalna samouprava je napravila odličan plan, koji u najvećoj mogućoj meri garantuje bezbednost svim gostima Dragačevskog sabora formiranjem kontrolnih prstenova. Vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom biće omogućen ulaz u užu zonu, dok je u široj zoni predviđeno i postavljanje brojnih punktova za testiranje nevakcinisanih brzim antigenskim testovima“, objasnila je Obradović.

Ona je istakla da je Sabor trubača, koji ove godine slavi jubilarnih 60 godina postojanja, od izuzetnog značaja za kulturu i ekonomiju ovog regiona, ali i promociju srpske tradicije, zbog čega je važno da bude održan, ali uz restriktivan pristup i poštovanje svih epidemioloških mera.

„Kao član Kriznog štaba mogu reći da je sve ono na čemu je insistirano ispoštovano od strane organizatora Sabora trubača, a nama ostaje da situaciju pratimo u narednim danima“, zaključila je ministarka, uputivši apel svim posetiocima i učesnicima Sabora, ali i žiteljima Guče i okolnih mesta da poštuju epidemiološke mere i pridržavaju se principa odgovornog ponašanja.

Današnjoj sednici prisustvovali su i predsednik opštine Lučani i Saborskog odbora Milivoje Dolović, načelnik Odeljenja sanitarne inspekcije u Ministarstvu zdravlja Svetlana Mijatović, načelnik policijske stanice opštine Lučani, članovi Saborskog odbora i predstavnici opštinskog Crvenog krsta. Nakon sednice, ministarka Obradović obišla je kontrolne punktove za ulazak u Guču.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.