KAZNILI čoveka za vožnju u žutoj traci, a AUTO MU BIO NA PAUKU

Sve je moguće

KAZNILI čoveka za vožnju u žutoj traci, a AUTO MU BIO NA PAUKU

Vozaču škode čačanskih registarskih tablica stigla kazna od 5.000 dinara za upravljanje vozilom u žutoj traci koje se nalazi na pauku
Objavljeno: 13:30h

Da je u Srbiji sve moguće, pa i to da vam na kućnu adresu stigne kazna za upravljanje vozilom koje se nalazi na "pauku" u žutoj traci, potvrdio je slučaj sa Brankovog mosta u Beogradu. Saobraćajna kamera snimila je "škodu" čačanskih registracija, registrovala vreme i mesto prekršaja, ali ne i to da se vozilo već nalazi na "pauku". Vozaču je potom uredno prosleđena saobraćajna kazna u iznosu od 5.000 dinara. - Kamere su podešene da snimaju tablice vozila koja se kreću žutom trakom kako bi vozači bili kažnjeni zbog tog prekršaja. Ova kamera je snimila tablicu automobila, a službenici koji rade na obradi kazni samo su konstatovali nalaz kamere. Oni su postupali po propisima, a vozaču je rečeno da ipak neće platiti navodni prekršaj", rečeno je u MUP. Za Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, najvažnije je to da ovaj propust policije nije oštetio vozača "škode".

Damir Okanovic
"Vozilo koje se nalazi na drugom vozilu i nijednim točkom ne dodiruje zemlju gubi status motornog vozila i postaje teret. Tako, taj automobil više nije bio vozilo i njegov vlasnik ne može biti odgovoran za to što se on našao u žutoj traci - naglasio je Okanović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.