MARKO JE SKOČIO PRAVO U LIM SA STENE VISOKE 16 METARA: Ovo mu je drugi trijumf (FOTO)
Visinski skok u vodu, Foto: Rina

NEVEROVATNO

MARKO JE SKOČIO PRAVO U LIM SA STENE VISOKE 16 METARA: Ovo mu je drugi trijumf (FOTO)

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Objavljeno:

Marko Pavlović iz Kragujevca pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac. Drugo mesto pripalo je Radu Šćepanoviću iz Kolašina, dok je treći bio još jedan Kragujevčanin Goran Bojić.

Zoran Petrić
foto: Rina

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Marko Pavloviću je ovo drugi trijumf na plaži kraj Prijepolja, pobednički pehar podigao je i 2019. godine. Pavlović navodi da su se skakači uželeli takmičenja, te da je najbitnije da su svi bezbedno izvesli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

"Drago mi je što sam ponovo pobedio, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje", kazao je Marko.

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj. Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

"Nama kao porodici je od velikog značaja što se ova manifestacija održava i što je izuzetno dobro posećena. Svake godine ovde se okupljaju najbolji skakači iz nekoliko zemalja i pokazuju svoje umeće u skokovima u vodu", ističe Duška Bajić, ćerka Paja Potežice.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.