"ĆERKA NAM DONELA KORONU IZ BUDVE, BILA JE S DRUŠTVOM" U Batajnici 3 puta više pacijenata nego pre nedelju dana!
Dr Tatjana Adžić Vukičević, Foto: RTS printscreen

TRENUTNO STANJE

"ĆERKA NAM DONELA KORONU IZ BUDVE, BILA JE S DRUŠTVOM" U Batajnici 3 puta više pacijenata nego pre nedelju dana!

U Batajnici trenutno leži čak 95 pacijenata, skoro pa trostruko više nego pre nedelju dana

Objavljeno:

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, Tatjana Adžić Vukičević, iznela je podatke o broju pacijenata, a jedan od njih kaže - "donela nam ćerka iz Budve, bila je s društvom... Važno da je ona dobro".

Mnogi su zbog leta i opuštanja zaboravili na poštovanje mera, i to uživanje skupo platili - kovid bolnica u Batajnici prima sve više pacijenata i najviše ih je zaraženih upravo na odmoru.

U Batajnici trenutno leži čak 95 pacijenata, skoro pa trostruko više nego pre nedelju dana, rekla je direktorka te ustanove i naglasila da je najveći broj "povratnika" sa odmora, i to nevakcinisanih.

"U jedinicama poluintenzivnog lečenja je osamdeset troje i dvanaestoro u jedinici intenzivnog lečenja. Od tih dvanaestoro, šestoro je intubirano", kaže prof. dr Tatjana Adžić Vukičević, direktorka kovid bolnice u Batajnici. Prema njenim rečima, 95 odsto tih pacijenata je nevakcinisano.

"Uglavnom se radi o povratnicima iz inostranstva, što ste mogli lično da se uverite, ili su se vratili sa letovanja. Radi se o masovnim zaražavanjima unutar porodice, kao što do sada nikada nismo imali, sada imamo epidemije u porodicama", kaže doktorka Adžić Vukičević.

Pacijent Vojislav Dimitrijević kaže da je kovid prvo dobio njegov sin, pa on, a onda se zarazila i supruga.

"Dobio sam prošle subote, ćerka koja nije vakcinisana bila je sa drugarima u Budvi. Preko nekoga je dobila, tako da je meni prenela. Ona je na svu sreću dobro", kaže potom 52-godišnji Boris Vujičić.

Rajko Vasić kaže da je imao temperaturu, da je malaksao: "Osam dana sam imao temperaturu i nisam više mogao da izdržim, morao sam da dođem u bolnicu."

Nakon što su osetili posledice kovida, neki od njih više nemaju dilemu - kažu da će se vakcinisati.

Zbog povećanja broja pacijenata, u Batajnici je pre tri dana otvorena još jedna jedinica poluintenzivne nege. Oko 80 odsto pacijenata su muškarci srednjih godina.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.