KAKO SE VRŠI POVRAĆAJ NOVCA OD PCR TESTA? Direktorka RFZO Sanja Radojević objasnila kakav je proces!
Sanja Radojević Škodrić, Foto: Youtube printscreen/Novo jutro

KORONA

KAKO SE VRŠI POVRAĆAJ NOVCA OD PCR TESTA? Direktorka RFZO Sanja Radojević objasnila kakav je proces!

Kako kaže direktorka RFZO-a, uplaćeni novac se vraća svima koji su platili testiranje a iz bilo kog razloga nisu uradili test

Objavljeno: 21:57h

Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog zdravstvenog fonda, kaže da je neophodno da se postigne kolektivni imunitet, jer nas štiti od razvoja teške faze bolesti i sprečava razvoj novog soja, kao i novih mutacija.

Svim građanima koji su uplatili novac a nisu uradili test iz bilo kog razloga, kako je naglasila, novac se vraća. Ona je, gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u, navela da je 1.800.000 građana primilo drugu dozu vakcine, od toga 1.700.000 "Sinofarm". Najviše građana je tražilo i primilo tu vakcinu, a najviše je i uvezeno, navela je.

Kako kaže direktorka RFZO-a, uplaćeni novac se vraća svima koji su platili testiranje a iz bilo kog razloga nisu uradili test.

"Ne postoji slučaj da je građanin uplatio, a nije mu vraćen novac ukoliko nije urađeno testiranje. Na sajtu RFZO-a se nalazi zahtev, instrukcija kako se popunjava zahtev i da građani sačekaju neko vreme, jer Fond to mora da iskontroliše", objasnila je.

U Kragujevcu se od marta vodi istraga zbog krađe testova za proveru antitela, koji su nestali iz Instituta za javno zdravlje, što je još jedna "vruća tema" o kojoj se razgovaralo u emisiji.

Prema njenim rečima, u Kragujevcu je direktor prijavio nestašicu 1.000 testova, radi se kontrola svega što se nabavlja, prijavljeno je policiji i tužilaštvu, konstatovano je stanje i sada će se to rešavati.

Bonus video:

01:17

BOLNICE U SRBIJI POČELE DA UVODE NOVO PRAVILO: Nevakcinisani medicinski radnici sa odmora na posao samo uz PCR test o svom trošku

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.