SIMBOL "OLUJE": Draganova slika na traktoru obišla je svet, nikada više nije seo za volan, samo iz 1 razloga (FOTO)
Dragan Mioković u "Oluji", Foto: Printscreen

NIKADA VIŠE NIJE SEO ZA VOLAN

SIMBOL "OLUJE": Draganova slika na traktoru obišla je svet, nikada više nije seo za volan, samo iz 1 razloga (FOTO)

Dragan je jednom prilikom za medije rekao da se seća i dalje trenutka kada su morali da napuste dom

Objavljeno:

Dragan Mioković, tada dvanaestogodišnjak, sa majkom, bratom i bakom napustio je svoj porodični dom "dok Oluja ne prođe". Sa nešto osnovnih stvari, iz sela u okolini Gračaca uputili su se traktorom negde na sigurno. Akcija je prošla, ali se Miokovići nikad više nisu vratili u svoj porodični dom, kao i desetine hiljada drugih proteranih, dok je oko 2.000 njih izgubilo život.

Dragan je jednom prilikom za medije rekao da se seća i dalje trenutka kada su morali da napuste dom. Da se seća da su morali da žure, da se spakuju što pre i krenu. Naveo je da tada nije bilo dana da nisu čuli vest da je neko iz sela ubijen, tako da mu je sve to mnogo traumačnije bilo od same kolone i dolaska.

Kako je pre nekoliko godina rekao, on je dosta vozio traktor i pre tog dana i da mu je sve to bilo normalno, ali i da su ga nakon selidbe ubrzo prodali jer su im trebale pare i da više nikad nije seo za volan traktora jer nije bilo prilike.

Po dolasku u Beograd, živeli su kod rođaka, a onda se sa majkom i bratom seli u stan koji su njih troje iznajmili. Dragan se danas uspešno bavi dizajnom, kreiranjem specijalnih efekata za filmove i reklame. Oženjen je i otac ćerkice Hane kojoj će, kako kaže, pričati o "Oluji".

U rodnoj Hrvatskoj, prvi put od "Oluje", bio je pre nekoliko godina kako bi izvadio dokumenta. Kako je naveo čudno se osećao kada je bio tamo, da je Velebit ostao isti i da ga sve podseća na detinjstvo, ali da mu sve izgleda mnogo manje.

- Setim se da sam nekada živeo u kući koja nije imala tekuću vodu, da su moji orali konjima, da smo seno kosili ručno na plus 40 stepeni i to je tada bilo normalno. Sada kada mi nešto nije po volji shvatim da sam razmažen - rekao je Dragan za medije jednom prilikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.