Haos se nastavlja! Pogoršano stanje radnika Zastave INPRO: Trojica prebačena u bolnicu!
Foto: Youtube printscreen

12. dan

Haos se nastavlja! Pogoršano stanje radnika Zastave INPRO: Trojica prebačena u bolnicu!

Zbog kašnjenja u isplati zarada sada radnicima "praktično gladuju i njihove porodice", koje nemaju novca za kupovinu hrane, kažu u sindikatu
Objavljeno: 19:02h

Stanje dvadesetak invalida rada, koji 12. dan štrajkuju glađu, se naglo pogoršava, a noći između petka i subote jedan radnik je hitno prebačen u Kliniku za neuorologiju, a dvoje radnika je već tri dana na lečenju u Urgentnom centru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po rečima predsednik Štrajkačkog odbora preduzeća "Zastava INPRO" Stevana Pušonje, jedina promena na bolje "popravljena grejalica" koja sada bolje greje pa radnici nastavljaju štrajk glađu u toplijoj prostoriji.

foto: Youtube printscreen

Pošto štrajkači glađu prošlog četvrtka nisu postigli dogovor na sastanku sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva privrede, koji je trajao duže od četiri sata, "oni su još odlučniji da nastave sa svojim protestom do ispunjenja najvažnijih zahteva".

- Protest je radikalizovan jer radnici sada odbijaju da uzimaju redovnu terapiju, koja im je neophodna, s obzirom da se radi o invalidima druge i treće kategorije. Zbog toga sve češće završavaju u bolnici, ali niko ne namerava da odustane od protesta - rekao je Pušonja.

Zbog kašnjenja u isplati zarada sada, kako je rekao, "praktično gladuju i njihove porodice" koje nemaju novca za kupovinu hrane.

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.