MEŠTANI KRIVELJA BIĆE DEFINITIVNO PRESELJENI! Mihailovićeva otkrila detaljni plan
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

OD SEPTEMBRA NA NOVOJ ADRESI

MEŠTANI KRIVELJA BIĆE DEFINITIVNO PRESELJENI! Mihailovićeva otkrila detaljni plan

Mihajlović je naglasila da je činjenica da se RTB Bor razvija i da dobijamo uskoro prvi zeleni rudnik u Srbiji "Čukaru Peki"

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potvrdila je da će svi meštani borskog sela Krivelja biti preseljeni i da će Vlada Srbije formirati radnu grupu koja će se baviti tim problemom.

- Naši strateški partneri su hteli da isele samo pola sela, ali će morati da se iseli čitavo selo. Sledeće nedelje biće formirana radna grupa koju će činiti predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva finansija, Poreske uprave, kao i naši strateški partneri "Ziđin" i naravno meštani. Da napravimo plan i da vidimo koliko će novca biti potrebno za proces preseljenja svih meštana jer ne možemo da pustimo da ljudu tako žive. Sa problemima meštana Krivelja susreli smo se po formiranju vlade u oktobru - kazala je ministarka i dodala da bi pomenuta radna grupa u narednih mesec dana trebalo da napravi plan i na jesen da se krene sa tim procesom.

Mihajlović je naglasila da je činjenica da se RTB Bor razvija i da dobijamo uskoro prvi zeleni rudnik u Srbiji "Čukaru Peki", ali prema njenim rečima svi ljudi koji tu žive moraju da imaju pristojne uslove za život.

- U saradnji sa strateškim partnerima i imajući u vidu sve informacije jedino rešenje je preseljenje celog sela. To nije samo podrška Ministarstva meštanima - to je naš zadatak. U redu je da se kopovi šire, to i hoćemo, ali hoćemo i dobre uslove za sve ljude koji tamo žive - rekla je Mihajlovićeva.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.