DŽABA SE NADATE ZAHLAĐENJU: U naredna dva dana PAKLENE VRUĆINE u ovim mestima!
Vrućina, Foto: Profimedia

leto

DŽABA SE NADATE ZAHLAĐENJU: U naredna dva dana PAKLENE VRUĆINE u ovim mestima!

- Na jugu i istoku Srbije danas veoma toplo sa najvišom temperaturom ponegde od 35 do 38 C

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na veoma visoke temperature u naredna dva dana.

Kako je upozorio RHMZ, veoma visokim temperaturama u utorak i sredu biće pogođeni jug i istok Srbije.

- Na jugu i istoku Srbije danas veoma toplo sa najvišom temperaturom ponegde od 35 do 38 C. Veoma toplo vreme zadržaće se i sutra i prekosutra, sa najvišom dnevnom temperaturom do 36 C - stoji na sajtu RHMZ.

Sutra će u većini predela biti malo svežije jutro, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo sa lokalnim razvojem oblaka.

Vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Na severu podnošljivija temperatura, a idući ka jugu Srbije sve toplije i veća vrućina. Tokom dana postoji mogućnost za retku pojavu kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska. Minimalna temperatura od 14 C do 20 C, a maksimalna od 30C na severu Vojvodine, do 37 C na jugu Srbije.

U sredu pretežno sunčano i vrlo toplo, posebno na jugu Srbije. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 14 C do 21 C, a maksimalna od 32 C na severu Vojvodine, do 38 C na jugu Srbije.

U četvrtak naoblačenje sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima se širi od zapada ka istoku tokom dana i donosi osveženje.

U petak svežije u svim krajevima i prijatnije vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i moguću kratkotrajnu kišu i poneki lokalni pljusak.

Za naredni vikend sunčano i sve toplije, u subotu malo iznad 30 C, a u nedelju oko 35 C.

Bonus video:

00:26

POTOP! KAKVO NEVREME, GRAD ZASUO BEOGRAD: Smrklo se u po dana, duva i nosi a lije kao iz kabla! OVA RHMZ NAJAVA JE NA SNAZI (VIDEO)

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.