MERE RESTRIKCIJE! U Gornjem Milanovcu počela planska isključenja vode na šest sati
Voda, Foto: Rina

zabrana korišćenja vode

MERE RESTRIKCIJE! U Gornjem Milanovcu počela planska isključenja vode na šest sati

Dodaje se da je regionalno Javno preduzeće za vodosanbdevanje "Rzav" u Arilju, sa koga se Gornji Milanovac snabdeva vodom, od 30. jula smanjilo isporuku vode Gornjem Milanovcu zbog izuzetno loše hidrometeorološke sitaucije i stanja vodostaja na reci Rzav

Objavljeno:

U Gornjem Milanovcu su uvedene još restriktivnije mere u potrošnji vode i počela su planska isključenja vode u pojedinim delovima opštine na šest sati, saopštilo je danas milanovačko Javno komunalno preduzeće.

"Mere restrikcije, koje je opštinska uprava donela 28. jula o zabrani korišćenja vode iz gradskog vodovoda za pranje ulica, trotoara i automobila, zalivanje dvorišta i bašta, zalivanje zasada voća i povrća, nije donela očekivane rezultate, odnosno uštedu vode koja bi obezbedila normalno funkcionisanje vodovodnog sistema", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je regionalno Javno preduzeće za vodosanbdevanje "Rzav" u Arilju, sa koga se Gornji Milanovac snabdeva vodom, od 30. jula smanjilo isporuku vode Gornjem Milanovcu zbog izuzetno loše hidrometeorološke sitaucije i stanja vodostaja na reci Rzav.

U Čačku, koji se takodje snabdeva vodom sa ariljskog regionalnog vodosistema "Rzav", restrikcije u potrošnji vode uvedena je 1. avgusta kojom je zabranjeno korišćenje vode iz vodovoda za zalivanje bašti, vrtova, parkova, za pranje ulica i vozila.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.