NAJPOPULATNIJE JUGOSLOVENSKO VOZILO "PARADIRA" GRČKOM: Prepoznatljiv od Beograda do Soluna
Prepoznatljiv gde god da se pojavi, Foto: Printscreen/Youtube

lepo se prisetiti

NAJPOPULATNIJE JUGOSLOVENSKO VOZILO "PARADIRA" GRČKOM: Prepoznatljiv od Beograda do Soluna

Ovakvim kolima smo putovali godinama. Sigurnija su nego sadašnja. Uradiš tehnički pre puta i cepaš. I ako bude nekog kvara uvek se nađe neko od mehaničara koji na licu mesta otklanja kvar. Sa ovim kolima danas je noćna mora

Objavljeno:

Još jedna fotografija vremešnog automobila sa srpskim tablicama na grčkom moru postala je hit na društvenim mrežama!

Na fotografiji se vidi legendarni “kec” beogradskih tablica koji je parkiran pored skupocenih limuzina ispred jednog supermarketau Solunu.

– Kako li je ovaj tek prošao tehnički pregled!?! I još se usudio da ode u Grčku pa pravo u Lidl – pita se korisnik koji je objavio fotografiju.

Komentari na društvenim mrežama se samo ređaju.

– Ovaj auto i kad se pokvari može da se popravi sa malo alata… Današnjim bez kompjutera i ne znam kakvih peripetija ne možeš ni crevo da zameniš – napisao je jedan korisnik.

– Šta mu fali? Brzo zaboravljate da smo sa “zastavinim” vozilima ne tako davno putovali niz celu Evropu. Svaka čast vlasniku ovog auta – napisala je jedna korisnica.

– Ovakvim kolima smo putovali godinama. Sigurnija su nego sadašnja. Uradiš tehnički pre puta i cepaš. I ako bude nekog kvara uvek se nađe neko od mehaničara koji na licu mesta otklanja kvar. Sa ovim kolima danas je noćna mora – nadovezala se druga korisnica.

Sudeći prema komentarima “stojadin” sa fotografije vlasništvo je jednog državljanina Srbije koji već 20 godina živi u Solonu i snabdeva Hilandar svim potrebnim potrepštinama.

– Automobil svake nedelje ujutru možete videti na relaciji Solun-Jerisos kad ide sa svojom petočlanom porodicom na liturgiju u Hilandar – otkrio je jedan korisnik i naglasio da je u pitanju put od 250 km.

Vlasnik navodno svaka dva meseca istim automobilom ide i za 650 km udaljeni Beograd.

Popularna “zastava 101” bio je automobil koji je proizvodila fabrika automobila iz Kragujevca od 1971. do 2008. godine. Nastao je na bazi tada tehnički veoma modernog “fijata 128” sa malo izmenjenim zadnjim delom.

Automobil je proizveden u više od milion primeraka. Veoma brzo je stekao status nacionalnog vozila u tadašnjoj Jugoslaviji i postao najprodavanije “Zastavino” vozilo. Zbog pristupačne cene brzo je preplavio domaće puteve i ulice, a postigao je i značajan izvozni uspeh prevashodno u zemljama zapadne i istočne Evrope, ali i širom sveta.

(Espreso, Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.