TEŠKO DIŠE, NE SPADA JOJ TEMPERATURA, JEDVA POMERA RUKE: Maloj Anđeli se POGORŠALO STANJE, NE IDE NA DOBRO! (FOTO)
Anđela Dimitrijević, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs, Privatna arhiva

347 NA 3030

TEŠKO DIŠE, NE SPADA JOJ TEMPERATURA, JEDVA POMERA RUKE: Maloj Anđeli se POGORŠALO STANJE, NE IDE NA DOBRO! (FOTO)

Stanje je iz dana u dan sve gore, a mi smo kontaktirali njenu mamu Svetlanu kako bismo saznali kako je Anđela i kako napreduju donacije i prikupljanje novca...

Objavljeno:

Za Anđelu Dimitrijević ste sigurno svi čuli. Radi se o devojčici heroju, devojčici koja se svakog dana suočava se velikim problemima i uprkos njima nastavlja dalje, ne dajući da je život slomi.

Anđela Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

Anđela je devojčica kojoj je sa tri godine dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, tip 2. Radi se o vrlo opakoj i progresivnoj bolesti koja može da dovede do najgoreg ishoda.

Od 2014. godine Anđela je u invalidskim kolicima a za njeno lečenje u inostranstvu neophodne su ogromne svote novca.

Stanje je iz dana u dan sve gore, a mi smo kontaktirali njenu mamu Svetlanu kako bismo saznali kako je Anđela i kako napreduju donacije i prikupljanje novca.

Andjela, Apel za pomoć, Za Anđelu, Za Anđelu Dimitrijević, Anđela Dimitrijević, Budi human
foto: Aleksandra Čolić

Prethodnih sedam dana devojčica je imala visoku temperaturu i stanje je, nažalost, lošije.

"Često se iz čista mira zagrcne, teže dolazi do vazduha, a kada se zakašlje ne može da izbaci šlajm. Sve teže pomera ruke" ispričala nam je njena majka Svetlana.

Situacija nije ništa bolje ni što se prikupljanja novca tiče. I dalje stagnira na 10 posto od ukupne sume.

Ono što je najgore i najparadoksalnije od svega je da lek spinraza, koji je neophodan da Anđela preživi, postoji u Srbiji, i do sad ga je dobilo više od 30 ljudi. Lek se u Americi pojavio 2016. godine, a u našu zemlju je stigao dve godine kasnije. Pitanje je po kom kriterijumu je vršena selekcija i zbog čega mala Anđela još nije dobila svoju šansu za nastavak borbe i šansu za bolje sutra. Odgovor na to pitanje nije imala ni mama Svetlana.

Pošto u Srbiji nije uspela da dobije svoj lek, Anđela bi mogla otići u Ameriku na lečenje. Jedna ampula leka spinraze košta 90.000 evra, a njoj bi u toku godine trebalo šest ampula što znači da je potrebno 540.000 evra, plus troškovi lečenja, bolnice i svega ostalog što iziskuje mnogo novca.

Andjela, Apel za pomoć, Za Anđelu, Za Anđelu Dimitrijević, Anđela Dimitrijević, Budi human
foto: Aleksandra Čolić

Osim što je odlična učenica, Anđela je mnogo talentovana devojčica koja je mnogo kreativna i, između ostalog, voli da piše pesme. Prošli put nas je sve rasplakala pesmom "Molba za lek", a sada je napisala novu, emotivnu i bolnu pesmicu.

Godinama ovakve pesme pišem, u nadi da ću dobiti lek i moći da normalno dišem. Već jedanaest godine se nadam i čekam da dođem do leka, a tolike godine su mnogo i za zdravog čoveka. A bolest progresivna, noge mi davno uzela a sada uzima i ruke, a mogu dobiti lek i skratiti sve muke. Ali i dalje ga čekam, i dalje ga nema, a svaki dan sve više problema. Kako ću kada mi ruke i pluća oduzme? Tada će biti kasno i ako neko nešto preduzme.

Kako mala Anđela više ne bi pisala pesme u ovako tužnom tonu, apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu.

Pomozimo Anđeli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 347 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human347 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-480639-64

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002241.4

53:47

REDAKCIJA 28-07-2021

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.