80 PENZIONERA STALO NA CRTU: Igrali košarku, davali golove, pucali iz puške! (FOTO)
Takmičenje penzionera, Foto: RINA

SUSRETI PENZIONERA

80 PENZIONERA STALO NA CRTU: Igrali košarku, davali golove, pucali iz puške! (FOTO)

Na petim sportskim susretima penzionera Šumadije u Topoli pobednik je Opštinsko udruženje penzionera Lapovo, oni su odneli pobedu u košarci, fudbalu i štafeti

Objavljeno:
  • 31

Možda su u poodmaklim godinama ali sportskog duha im itekako ne nedostaje. Udruženje penzionera opštine Topola, bilo je domaćin petih kulturno-sportskih susreta penzionera Šumadije. Susreti su održani na terenima Osnovne škole “Karađorđe” u Topoli gde se oko 80 penzionera nadmetalo u različitim disciplinama, fudbal -šutiranje na male golove, košarka – slobodna bacanja, pikado, štafeta – brzo hodanje, streljaštvo – vazdušna puška, šah. Pored domaćina Topole, na susretima penzionera Šumadije učestvovali su penzioneri iz opština Aranđelovac, Rača, Batočina, Lapovo, Knić i grada Kragujevca.

"Udruženje penzionera u Topoli broji oko 1500 članova, dobro je što imamo stalno novih članova i dosta se osiguravaju. Za pobednike su obezbeđeni pehari, zlatne, srebrne i bronzane medalje. Inače, naše Udruženje dobro funkcioniše, pomažemo penzionere da ostvare sva svoja prava. Prošle godine za vreme pandemije podelili smo preko 500 paketa, za ovu godinu pored ogreva, pomažemo ih na razne načine, pravimo i izlete“, kaže za RINU, predsednik Udruženja penzionera u Topoli Ljubiša Nedeljković.

Penzioneri, Košarka, Takmičenje
foto: RINA

Prema rečima Nikole Banića, podpredsednika Udruženja penzionera u Topoli, svi penzioneri koji se okupe na ovakvom druženju ponesu samo dobre utiske a tokom takmičenja daju svaki atom snage kako bi se što bolje pokazali po disciplinama.

Najteže je ipak, reklo bi se bilo sudijama, da presude ko je bolji.

“Uvek je bilo zadovoljstvo suditi penzionerima, poštuju pravila, rivalitet je veliki, jedni druge bodre, svi se trude da budu najbolji, prosek godina je od 65 do 75 godina. Lapovo je pobedilo u košarci, Topola izgubila“,rekao je Rajić Dejan, košarkaški sudija.

Na petim sportskim susretima penzionera Šumadije u Topoli pobednik je Opštinsko udruženje penzionera Lapovo, oni su odneli pobedu u košarci, fudbalu i štafeti.

U pikadu najuspešniji su bili Kragujevčani, u streljaštvu su najbolji bili penzioneri iz Batočine. Topolski penzioneri odneli su pobedu u šahu.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media