TRADICIONALNA MANIFESTACIJA! Garancijski fond na „Žetvenom danu“
Ilustracija/Manifestacija, Foto: Promo

briga o selu

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA! Garancijski fond na „Žetvenom danu“

Ovogodišnja manifestacija održana je na parcelama ZZ „Agrosoj“ iz Neuzine, koja je bila domaćin

Objavljeno: 11:35h

Tradicionalna manifestacija „Žetveni dan“, u organizaciji Zadružnog Saveza Vojvodine, otvorio je ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić. Ovogodišnja manifestacija održana je na parcelama ZZ „Agrosoj“ iz Neuzine, koja je bila domaćin.

Ministar Krkobabić pozdravio je prisutne i naglasio je da je bitno da proizvođačka cena pšenice bude manja od otkupne cene i da očekuje da otkupna cena bude primerena i da je jako bitno da proizvođač bude korektno plaćen.

O značaju inividualnih gazdinstava koja proizvode pšenicu, kao i o aktuelnim dešavanjima na tržištu, govorila je sekretarka ovog Saveza, Jelena Nestorov Bizonj. Ona je ukazala na činjenicu da su cene repromaterijala i tokom prošle i ove godine višestruko povećane i da i dalje rastu, što znači da će sledeća setva pšenice biti izuzetno skupa. Ona je takođe poručila, da ukoliko proizvođači ne dobiju cenu pšenice iznad troškova proizvodnje, neće biti u mogućnosti da obave setvu. Oni proizvođači koji jesenju setvu budu mogli da isfinansiraju, postaviće sebi pitanje isplativosti i da li se opredeliti za neku drugu proizvodnju koja je mnogo isplativija.

Direktor Garancijskog fonda, Đorđe Raković, prisustvovao je otvaranju manifestacije i svojim učešćem u njenoj organizaciji, potvrdio koliko su poljoprivredni proizvođači i ulaganje u njihov razvoj, značajni za rad i poslovanje Garancijskog fonda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.