Šta vam je sve potrebno za novu zdravstvenu knjižicu i do kada morate da zamenite staru?
Foto: Beta/Nemanja Pančić

biće lakše i pacijentima i lekarima

Šta vam je sve potrebno za novu zdravstvenu knjižicu i do kada morate da zamenite staru?

- Ko ima novu karticu, na njoj su svi podaci osiguranika, a ustanove imaju alate da provere validnost elektronske kartice - kaže Verica Lazić. v. d. direktora RFZO-a
Objavljeno:

Republički fond zdravstvenog osiguranja obezbedio je skoro 8.000 čitača elektronskih kartica i sistem funkcioniše, tvrdi v. d. direktora RFZO Verica Lazić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ko ima novu karticu, na njoj su svi podaci osiguranika, a ustanove imaju alate da provere validnost elektronske kartice. Osim toga, šalterski radnik to može da proveri preko veb servisa, sajta, ili samim kontaktiranjem naše ispostave. Na direktorima zdravstvenih ustanova je da organizuju posao i da šalterski radnici ne vraćaju osiguranike sa novim karticama - rekla je za RTS Lazićeva.

LJUDI KOJI NE POSTOJE! Ovo su najveći dobitnici LOTO premija u Srbiji od kako se igra lutrija!

foto: Filip Plavčić

Naglašava da sistem funkcioniše i da "mora da funkcioniše" i podvlači da je RFZO blagovremeno, tokom 2015. obaveštavao sve direktore zdravstvenih ustanova kako funkcioniše sistem elektronske zdravstvene kartice, a da su zaposleni u Fondu vršili obuku šalterskih radnika u svim ustanovama, tako da, smatra Lazić, sistem zaista mora da funkcioniše.

- Na direktorima zdravstvenih ustanova je da organizuju posao i da šalterski radnici ne vraćaju osiguranike sa novim karticama. Nijedan osiguranik sa elektronskom karticom ne sme da bude vraćen sa šaltera bilo koje zdravstvene ustanove - istakla je Lazić.

(Espreso.co.rs/ mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.