KORONA SE BUDI U MAČVANSKOM OKRUGU: 23 pozitivna u jednoj sedmici, OVAJ grad prednjači
Foto: Printscreen

koronavirus

KORONA SE BUDI U MAČVANSKOM OKRUGU: 23 pozitivna u jednoj sedmici, OVAJ grad prednjači

Najviše novopozitivnih imao je Šabac, njih trinaest, Loznica šest, a po jednog Vladimirci, Mali Zvornik, Ljubovija, prvog posle dužeg vremena, i Krupanj. Nije ih bilo u Bogatiću i Koceljevi

Objavljeno:

Koronavirus izgleda ponovo diže glavu. Na području Mačvanskog okruga od 19. do 25. jula potvrđena su 23 pozitivna uzorka na kovid, 14 više nego u prošlom sedmičnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Najviše novopozitivnih imao je Šabac, njih trinaest, Loznica šest, a po jednog Vladimirci, Mali Zvornik, Ljubovija, prvog posle dužeg vremena, i Krupanj. Nije ih bilo u Bogatiću i Koceljevi. Tokom vikenda Šabac je imao tri pozitivna, a Ljubovija jednog. U okrugu je 31 obolela osoba. Šabac ih ima 17, Loznica osam, Krupanj dve, a po jednu Bogatić, Ljubovija, Mali Zvornik i Vladimirci dok jedino odoleva Koceljeva.

Prema zajedičkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u Trijažnom centru je tokom vikenda obavljeno 87 pregleda, 16 više nego prethodnog, pri čemu se 46 osoba prvi put javilo sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju. Infektologu ih je upućeno devet, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano 27 pacijenata, od kojih je za petnaest to bio prvi dolazak zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 39 pacijenata, pet više nego prethodnog vikenda, i otkriveno je sedam novih pneumonija, četiri više nego pre sedam dana. U odnosu na petak povećan je broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju, sada ih je četiri, dva više nego uoči vikenda.

Da li se to korona koprca poslednjim atomima snage, ili se opet budi ojačana velikih skupovima i brojnim letnjim putovanjima, opštim opuštanjem kao da virusa nema, pokazaće naredni dani.

(Espreso, Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.