SRPSKA PLANINA PREPUNA I VAN ZIMSKE SEZONE: Turiste oduševljava prelepa priroda SRBIJE (FOTO)
Zlatar, Foto: RINA

zlatar

SRPSKA PLANINA PREPUNA I VAN ZIMSKE SEZONE: Turiste oduševljava prelepa priroda SRBIJE (FOTO)

To i ne treba da čudi jer ovu prirodnu oazu odlikuje izuzetno blagotvoran vazduh

Objavljeno:

Na jednoj od najlepših i najposećenijih srpskih planina letnja sezona je u punom jeku, a na Zlataru je većina smeštajnih kapaciteta popunjena do septembra.

To i ne treba da čudi jer ovu prirodnu oazu odlikuje izuzetno blagotvoran vazduh, spoj mediteranske i planinske klime, zelena jezera okružena omorikama i brezama, organska proizvodnja heljde i maksimalan broj sunčanih dana tokom godine.

Zlatar, Nova Varoš
foto: RINA

"Popunjost u hotelu Panorama je 100 odsto i imamo rezervisane aranžmane i u narednom periodu. Imteresovanje za privatni smeštaj je za oko 30 osto manje nego prople godine, i popunjeni su oko 60 odsto. Verovatno je dosta naših građana odlučilo da iskoristi vreme i ode na more izvan granica Srbije. Za sve posetioce Zlatara obezebeđeni su interesantni sadržaji kojima će upotpuniti boravak na našoj planini. Vožnja kvadovima, obilazak veličanstvenih vidkovaca i plovidba jezerima su neizostavni", izjavio je za RINU Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Zlatar, Nova Varoš
foto: RINA

Obnovljaju se postojeće i grade nove pešačke staze, uređeno je izletište Šopot kako bi se Nova Varoš povezala sa turističkom zonom, ali i završava deonica puta koji vodi od centra opštine do centra Zlatara. Sledeći vikend od 29. jula do 01. avgusta organizuje se i osma po redu manifestacija Zlatarfest.

Zlatar, Nova Varoš
foto: RINA

"Zamišljena je kao prezentacija privrednih i turističkih potencijala opštine Nova Varoš i planine Zlatar. Vatromet i koncert Snežane Đurišić označiće zvanično otvaranje manifestacije. 30. jul obeležiće tradicionalna Puzijada kao i sportska nadmetanja u organizaciji Sportskog saveza Nove Varoši dok je veče rezervisano za koncert Milice Pavlović. 31. jula organizovaćemo Zlatarsku regatu a dok će uveče nastupiti Sergej Ćetković. Završni dan je sportski dan kada će se održati VI Memorijalni turnir “Branko Grbić”, kaže Pucarević.

Svakog dana trajanja manifestacije biće otvoren i etno sajam ‘’Zlatne ruke Zlatara’’ gde će posetioci biti u prilici da degustiraju autentične zlatarske proizvode.

Zlatar, Nova Varoš
foto: RINA
00:08

NOLEMANIJA! NEMICA VRIŠTALA OD SREĆE ZBOG SELFIJA SA ĐOKOVIĆEM: Njena radost ne može da se opiše

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.