KRIV JE KIM DŽONG-UN: Prava istina o izmišljenom intervjuu Trampa - kako je SRPSKI SATIRIČNI SAJT UTICAO NA SVETSKU ISTORIJU!
Foto: Fonet/Reuters

pobeda tabloida

KRIV JE KIM DŽONG-UN: Prava istina o izmišljenom intervjuu Trampa - kako je SRPSKI SATIRIČNI SAJT UTICAO NA SVETSKU ISTORIJU!

Srpsko novinarstvo je, zahvaljujući ovom "intervjuu", postalo velika tema predsedničkih izbora u Americi
Objavljeno: 14:40h

Poput bombe je pre nedelju dana odjeknula vest da je Donald Tramp dao ekskluzivni intervju jednom srpskom novinaru i u njemu rekao da se "izvinjava za bombardovanje Srbije".

Tramp, naravno, nije dao intervju, redakcija u kojoj radi novinar nije proverila verodostojnost onog što su predstavili kao "ekskluzivu" (Kim Džong-un likes this) i - pukla je bruka.

Trampova kampanja se odmah oglasila i ogradila od ovog, redakcija je optužila izvesnog Vladimira Rajčića da im je "smestio" i Srbija se ponovo spomenula u svetskim "brejkinzima", opet po zlu.

foto: Fonet

Posle nedelju dana izvesne doze konfuzije oko toga šta se zaista desilo i ko je smestio novinaru, uzrok je pronađen. Tj. uzrok se sam javio.

Da krenemo od početka. Krajem decembra prošle godine, na satiričnom (i odličnom) sajtu "Zicer", objavljene su lažne izjave Donalda Trampa (u najboljem maniru fake news sajtova).

Evo šta je Tramp tada "govorio":

"Donald Tramp je kod Larija Кinga, a povodom godišnjice bombardovanja Srbije kritikovao Bila Кlintona i zločinački napad na Srbe saveznike Amerike u oba rata.

– Кlintonovi su napravili haos na Balkanu i na Kosovu. Pogledajte šta smo napravili Srbiji vazdušnim bombardovanjem sa sigurne visine. Ti isti Srbi su spasavali američke pilote u Drugom svetskom ratu.

Srbi su veoma dobri ljudi. Velika je greška što smo bombardovali narod koji je bio naš saveznik u oba svetska rata. Кlintonovi smatraju to za uspeh, a mene je to sramota.

Upućujem izvinjenje Srbima za sve greške američke politike, a pre svega Кlitonovih. Nama u borbi protiv islamskog terorizma trebaju saveznici koji imaju ratno iskustvo borbe sa ovim zlom – a to su u Evropi Rusi i Srbi.

A ako budem na čelu Amerike biće promenjen spoljnopolitički kurs koji je do sada često bio pogrešan.”

Neko je uzeo ovaj fejk njuz, malo ga obogatio, predstavio kao "megagigaistorijskuekskluzivu" i objavio. I onda je pukla bruka.

Neko vreme posle velikog blama s izmišljenim intervjuom, oglasio se i glavni i odgovorni urednik sajta zicer.org - Kim Džong. Evo šta je napisao:

"Prošle godine u decembru mesecu naš portal je objavio ekskluzivno Trampovo izvinjenje Srbima zbog bombardovanja, koje je ovih dana ponovo aktuelizovano zahvaljujući profesionalnosti naših novinara.

Poštovani čitaoci, pre svega Srbi, u ime redakcije Zicera, primite moje iskreno izvinjenje zbog Trampovog izvinjenja.

Nismo znali da će naša šala uticati na američke izbore i svetsku istoriju.

Glavni i odgovorni urednik sajta zicer.org – Kim Džong".

Da utisak bude potpun, a i ironija veća, ista ekipa koja je uradila "intervju s Trampom" je poznata po tome što je pre par godina gromoglasno najavljivala još jednu "svetsku megaekskluzivu" - intervju s Kim Džong-unom.

Kad su oni koji su poverovali u ovo (sećamo se kao da je juče bilo) kupili novine - susreli su se s nekim tipom koji, kako su nam objasnili "govori u ime Kim Džong-una". Trbuhozborstvo, jbt.

No dobro, ako ništa, pokazalo se barem da jedan duhovit čovek na brdovitom Balkanu može, sasvim hobitovski, da utiče na istoriju (Srednje) Zemlje. Preko svog malog satiričnog sajta, tabloidnog novinara s mesijanskim kompleksom i svetske medijske mašinerije.

I to je nešto, priznaćete.

(P. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.