JEDNO OD NAJVEĆIH IMENA IZ SVETA MUZIKE JE U BEOGRADU: Lui Lorens samo za Espreso otkriva ŠTA RADI OVDE! (FOTO)
Lui Lorens, novinar, izdavač, producent, Foto: Zorica Pantelić

intervju

JEDNO OD NAJVEĆIH IMENA IZ SVETA MUZIKE JE U BEOGRADU: Lui Lorens samo za Espreso otkriva ŠTA RADI OVDE! (FOTO)

U poseti našoj prestonici je već drugi put, i ne krije oduševljenje srpskim mentalitetom i svime onime što je drugačije od Zapada

Objavljeno:

Lui Lorens je Beograd došao direktnim letom iz Njujorka, a povod je bio Exit festival. Tamo smo ga upoznali i saznali da, između ostalog, radi kao izveštač za vodeće svetske magazine Billboard i Magnetic.

Dogovorili smo susret sa njim, i otkrili mnogo zanimljivih stvari o ovom, pre svega, filmskom i muzičkom producentu i vlasniku jedne od vodećih američkih marketinških agencija.

Lui Lorens
foto: Zorica Pantelić

Kako mu je ovo prvo putovanje posle pandemije korona virusa, zbog koga je bio primoran da bude zatvoren u svom stanu na Menhetnu, a druga poseta Srbiji, utisci su i više nego pozitivni.

"Od svih gradova Evrope, Beograd mi se najviše sviđa, on je pravo utočište od brzog njujorškog života; dovoljno ušuškan a dovoljno brz da ne bude dosadno. I, koliko znam, jedini grad na ovim prostorima za koji postoji direktan let. A za razliku od Islanda, koji je bio na drugom mestu, primetio sam koliko je Beograd napredovao za četiri godine, kolika je bila pauza od mog prvog susreta sa Srbijom."

Objasnio nam je da svako putovanje isplanira do detalja - ovaj put plan je bio da nakon nedelju dana u Beogradu, provede nedelju dana u Novom Sadu, Zagrebu, Ljubljani. Međutim, ubrzo nakon Exita, vratio se u Beograd. "Imam taj komfor da poslovne obaveze mogu da obavljam onlajn. Kancelarija marketinške agencije koju sam osnovao nalazi se u Njujorku, a imamo predstavništvo i u Londonu, Majamiju i Los Anđelesu - zbog toga dosta putujem, ali Srbija je uglavnom samo iz zadovoljstva. Da, Exit je bio povod jer su me zvali iz Bilbord magazina da prenosim veličanstveni događaj kao prvi festival posle pandemije, i to je bilo svima interesantno."

Naime, njegova agencija bampiremusic, stoji iza najvećih svetskih imena u elektronskoj muzici, poput Chemical Brothers, Swedish House Mafia, Deadmau5, a danas je na Tajm Skveru objavljen njihov bilbord o Swedish House Mafia, gde se reklamira njihov povratak uz završetak pandemije.

Lui je, takođe, posvećen stvaranju muzike, i ima nekoliko EP izdanja na Spotifaju - "Retroism", "The Genious Of Time", "Isolation Loops", odnosno mini albuma koji su spoj elektronske i ambijentalne lo-fi muzike, imaju milionske strimove i pozitivne kritike od renomiranih magazina poput The Wire, Indie Shuffle, Big Shot, EDM tunes itd.

Ja sam filmski producent i reditelj po profesiji, a bavim se publikacijom najvećih imena elektronske muzike; takođe sarađujem sa velikim izdavačkim kućama poput Universal, Capitol i Island Records, ali sam ponosan i na svoja sopstvena izdanja.

Govorio nam je i o situaciji u Americi tokom pandemije, i kako su u raznim saveznim državama važila drugačija pravila.

"Dok je u državi Njujork sve bilo zatvoreno, otišao sam u Majami koji je gurao svoju sopstvenu republikansku priču. Kada sam imao koronu, snimio sam "Isolation Loops", i tu je negde sažeto moje viđenje ove pandemije. Inače, u Njujorku je bio haos; nervira me koliko su uslovili ljude da troše više para, da bacaju pare na aplikacije za dostavu hrane - jedan burito sa dostavom je koštao oko 40 dolara - to je i za luksuz previše."

Tako se i osvrnuo i na povoljniji život u Srbiji, kao i na luksuz koji imamo - da se ljudi slobodno kreću i da je sve drugačije regulisano što se tiče same pandemije i vakcinacija.

U sličnom tonu, pričao nam je o svom doživljaju srpske kuhinje, muzike i mentaliteta. "Obožavam ćevape, probao sam tursku kafu prvi put i sviđa mi se; bio sam u teretani koja dosta bolje izgleda od moje na Menhetnu, a Srbi su jako prijatni, prijateljski nastrojeni i dobri ljudi. Folk muzika je zaista interesantna, bio sam na splavovima jednom i planiram da idem opet."

Na kraju, nismo se pozdravili sa Lujiem, jer smo mu obećali nekoliko "domaćinskih" iznenađenja!

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Zorica Pantelić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.