ĆUPRIJA: Uvedena vanredna situacija
Nevreme u Ćupriji, Foto: Printscreen/Facebook

na predlog predsednika

ĆUPRIJA: Uvedena vanredna situacija

Poenta uvođenja vanrednog stanja je da se brže i lakše pomogne otklanjanje posledica poplava, pošto to stanje omgućava "efikasnije angažovanje materijalnih i ljudskih resursa", rečeno je na današnjoj elektronskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je jednoglasno odobrio predlog predsednika

Objavljeno:

Vanredna situacija na teritoriji opštine Ćuprija je danas proglašena, kako je zvanično saopšteno, "zbog poplava i štete koju su ovih dana prouzrokovale obilne padavine".

Kako piše na opštinskom sajtu, vanredna situacija proglašena je na predlog Jovice Antića - predsednika Opštine i komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije.

On je obrazlažući predlog rekao da se posle jutrošnjeg "obilaska terena" uverio da "zbog kritične situacije i bržeg reagovanja treba uvesti vanrednu situaciju".

Poenta uvođenja vanrednog stanja je da se brže i lakše pomogne otklanjanje posledica poplava, pošto to stanje omgućava "efikasnije angažovanje materijalnih i ljudskih resursa", rečeno je na današnjoj elektronskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je jednoglasno odobrio predlog predsednika.

Medjutim, samo dan ranije, u ponedeljak, ;19. jula, ćuprijski Štab za vanredne situacije je samo upozorio na mogućnost da se u naredna dva dana pojave bujice jer je Republički hidrometeorološki zavod saopštio da su juče i danas "mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja s manjim lokalnim izlivanjima na manjim bujičnim vodotocima" širom Srbije.

Juče je na sajtu Opštine Ćuprija objavljeno da su već u pripravnosti komunalne službe i da se "preventivno obilaze kritične lokacije na vodotocima drugog reda" kao što su propusti i mostovi, da bi se sprečila moguća zagušenja pri protoku vode.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.