Ima nešto više: Čuveno dobro veče i osmeh Milke Canić imaju mnogo dublji smisao (VIDEO)
Foto: facebook / Milka Canić

za ljude od 5 do 105...

Ima nešto više: Čuveno dobro veče i osmeh Milke Canić imaju mnogo dublji smisao (VIDEO)

Dugogodišnja supervizorka kviza "Slagalica“ Milka Canić preminula je posle duge i teške bolesti. Milka koja je umnogome i popularizovala ovaj kviz ostaće upamćena kao veliki stručak za srpski jezik, ali i po tome što je jednim običnim pozdravom uspela da zagreje srca mnogih gledalaca
Objavljeno: 20:32h

Mnogi su Milku poznavali i po čuvenom pozdravu kojim je započinjala svaku “Slagalicu“ želeći gledaocima „dobro veče“ na jedan poseban način. Iako se nije često pojavljivala u medijima, Milka je pre nekoliko godina govorila za RTV Vojvodina o tome kako je došlo do toga da se jedno obično “dobro veče“ toliko popularizuje i postane njen zaštitni znak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je bila zamisao ekipe koja realizuje ’Slagalicu’ kako treba supervizor da se ponaša. Prvo je bilo dovoljno klimnuti glavom, a onda je neko došao na ideju na zahtev gledalaca da bi ja trebalo nešto da kažem. Tako sam ja svake noći prosipala neke mudrosti, nekima se to dopalo, a drugima nije. Onda je to opet to možda malo bilo preterano jer sam na taj način oduzimala ulogu voditelja i to je uzimalo vreme ’Slagalici. Bilo je dovoljno u stvari reći samo to jedno ’dobro veče’ svim ljudima koji gledaju – od dece od pet, pa ljudima do 105 godina“, ispričala je Milka svojevremeno.

Ipak, sa samo dve reči želela je da prenese mnogo više gledaocima. “Ja sam pronašla jedan način – da bude srdačno, da bude toplo i da dođe do svakog. Znate neko to kaže sasvim obično, a ja sam tom ’dobro veče’ dala neki svoj ton“, rekla je tada i našalila se da je u tom slučaju jedini put promenila pravilo gramatike stavivši dugouzlazni akcenat na reč “veče“. Kako kaže, nikada to svesno nije uradila da bi privukla gledaoce već zato što je to osećala. Mi kažemo da je uspela u tome i mnogo će nam nedostajati njeno „dobro veče“.

(Espreso.co.rs / Bulevar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.