NIŠ SE SMRZAVA: Zbog havarije dobar deo grada bez grejanja!
Foto: Shutterstock

voda curi na sve strane!

NIŠ SE SMRZAVA: Zbog havarije dobar deo grada bez grejanja!

Radijatori u centru Niša, Rasadniku, Staroj železničkoj koloniji i ulicama na Paliluli su hladni
Objavljeno: 15:17h

U Toplani kažu da je to posledica havarije na toplovodu, zbog koje je privremeno isključena toplana "Jug".

Direktor Toplane, Zoran Stanojević kaže da je grejanje u toplani “Jug” isključeno pre sat vremena jer se pojavio gubitak vode na raskrsnici Drvarske i Ulice Svetozara Markovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tu je ogomno curenje i ogroman gubitak vode, morali smo da ugasimo da se ne bi blokirali kotlovi. Intervenisaćemo u toku dana, kada budemo otkopali videćemo koliko je kvar i koliko je vremena neophodno za popravku – kaže Stojanović.

ZGRADA NA ZVEZDARI - SIMBOL BAHATE GRADNJE: Stigao nalog za rušenje, naselju preti klizište, a niko ne reaguje! (FOTO)

Korisnicima u Katićevoj, Dositeja Obradovića, Jug-Bogdanovoj, Svetozara Markovića i okolnim ulicama radijatori će biti hladni dok se ne otkloni kvar. Ukoliko se uskoro ne sanira toplovod, prema rečima direktora Toplane, i ovom delu će biti pušteno grejanje na kratko večeras.

Ovakva havarija se sanira za dan do dan i po. Mi trenutno otkopavamo u Balkanskoj i Dositeja Obradovića, a sada ćemo i u Drvarskoj kako bismo našli gde curi. Ujutru i uveče ćemo bar na sat vremena grejati, ako ne saniramo kvar. Toplana će raditi normalno za ostale korisnike jer smo zatvorili ventile – objašnjava.

Stojanović dodaje da je i pomoću termo-kamera ponekad nemoguće precizno uočiti curenje iz toplovoda, jer se voda na pojedinim mestima zadržava pa kamere registruju visoku temperaturu.

Podsetimo, havarija u centru grada bilo je i u ponedeljak, a nekoliko dana su bez grejanja bile i pojedine zgrade u Ulici Dragiše Cvetkovića.

(Espreso.co.rs / Juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.