CIKLON IZNAD TERITORIJE NAŠE ZEMLJE: Narednih par dana će nas pogoditi PADAVINJE, GRMLJAVINA i PLJUSKOVI!
Ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

kada se vraća sunce?

CIKLON IZNAD TERITORIJE NAŠE ZEMLJE: Narednih par dana će nas pogoditi PADAVINJE, GRMLJAVINA i PLJUSKOVI!

Prema njegovim predviđanjima, nad najvećim delom Jadrana i njegove unutrašnjosti, kao i na severoistoku Srbije, biće najmanje pljuskova

Objavljeno:

Teritorija naše zemlje od juče se nalazi pod uticajem ciklona, pa bi na padavine, grmljavinu i pljuskove trebalo da se naviknemo sve do utorka.

Kako ističe meteorolog Marko Čubrilo, uprkos tome što je izvesno da će se kišni period nastaviti, nije moguće predvideti i gde će pasti najviše kiše ili koja područja će biti pogođena vremenskim nepogodama.

Prema njegovim predviđanjima, nad najvećim delom Jadrana i njegove unutrašnjosti, kao i na severoistoku Srbije, biće najmanje pljuskova.

"Osim pljuskova ponegde treba očekivati jake grmljavinske nepogode sa obilnom kišom, pojavom jake grmljavine, tučom/gradom i olujnim vetrom. Kao posledica toga i činjenice da je ponegde, pre svega nad delovima BiH već palo i blizu 80 mm taloga treba očekivati lokalnu pojavu poplava, izlivanja planinskih potoka i aktivaciju klizišta. Na sreću zemlja je "žedna" kiše ponegde nije bilo više od mesec dana i veliki deo vode će se upiti", navodi Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

U ponedeljak ponovo pad temperature

Za drugi dan vikenda, kaže Čubrilo, očekuju se više temperature, posebno na istoku regiona, gde može biti i oko 31 stepen Celzijusa.

Novi pad temperature očekuje se već u ponedeljak, uz maksimume koji često neće prelaziti 25. podeljak.

"Od utorka sledi stabilizacija, ali ne i neko značanije otopljenje obzirom da će se sve do petka zadržati relativno sveže, severozapadno vazdušno strujanje. Noći će biti prijatno sveže, a dnevni maksimumi od +24 do +30 stepeni Celzijusa. Oko 24.07. je moguće jače otopljenje uz maksimume i oko +35 stepeni Celzijusa, ali je već oko 27.07. moguće novo osveženje", piše Čubrilo.

Bonus video:

00:57

POČELO SNAŽNO NEVREME! Jak pljusak sa grmljavinom zahvatio Beograd METEOROLOZI IZDALI HITNO UPOZORENJE (VIDEO)

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.