DVOCIFRENI BROJ NOVOZARAŽENIH U ČAČKU: Apel na vakcinaciju da ne bi došlo do NAJGOREG
RINA, Foto: RINA

čačak

DVOCIFRENI BROJ NOVOZARAŽENIH U ČAČKU: Apel na vakcinaciju da ne bi došlo do NAJGOREG

Punkt za imunizaciju u Domu kulture radi u dve smene i građani dolaze bez poziva

Objavljeno:

Na kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačku hospitalizovano je 7 pacijenta, nema pacijenata u respiratornom centru.

U protekla 24 časa bio je prijem 2 pacijenta, a otpusta pacijenata nije bilo.

Od 143 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 11, iz Gornjeg Milanovca od 16 uzorka pozitivnih je 2, iz Lučana od 10 uzoraka pozitivnih nema i iz Ivanjice od 12 uzoraka pozitivnih nema. Ukupno 13 pozitivnih od 181 uzorka.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 20 pregleda, od čega je 18 prvih pregleda.

Punkt za imunizaciju u Domu kulture radi u dve smene i građani dolaze bez poziva. U proteklih 15 dana dnevno se vakciniše između 100 i 150 lica.

„Dolaze nam ljudi i iz Federacije i Republike Srpske. Studenska omladina ne u dovoljnom broju, pretpostavljamo da su se oni vakcinisali u gradovima gde studiraju. U Školskom dispanzeru vakcinišemo decu školskog uzrasta i tu imamo oko stotinak dece. U Čačku je odraslog stanovništva vakcinisano oko 42. 000, mislim da je to negde 45 odsto. Jedno vreme smo bili u vrhu republičkog proseka, sada je to nešto usporeno. Građani se opuštaju i možda to napravi u budućnosti problem. Sa terenskim ekipama obišli smo svaku mesnu zajednicu i svako ko je želeo je vakcinisan. Sada krećemo u nove akcije gde ćemo apelovati na mlade da ne bi na jesen imali problema”, kazao je dr Aleksandar Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

00:08

POSTALA MAMA I ODMAH PROMENILA IMIDŽ: Luna Đogani oduševila i sebe i druge, ovako sad izgleda njena KOSA! (VIDEO)

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.