IMENOVANI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA RTS-A! REM izdao saopštenje
RTS, Foto: Google Street View

novo

IMENOVANI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA RTS-A! REM izdao saopštenje

Mediji javljaju da će za šestog člana biti ponovo raspisan konkurs

Objavljeno:

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imenovao je danas šest članova Upravnog odbora Radio televizije Srbije (RTS) i pet članova Upravnog odbora Radio televizije Vojvodine (RTV).U saopštenju REM-a navodi se da su reizabrani članovi Upravnog odbora RTS-a Branko Radun, Miroslav M. Nikolić i Ljiljana Djurdjevac, a da su za nove članove izabrani Branislav Klanšček, Milivoje Pavlović i Muharem Bazdulj.

U Upravni odbor RTV-a su reizabrani Aleksandar Komnenović, Borislav Pupavac i Marko Ćalić, a novi članovi su Aleksandar Čupić i Valentin Mik.

Mediji javljaju da će za šestog člana biti ponovo raspisan konkurs.

Upravni odbori republičkog i pokrajinskog javnog servisa imaju po devet članova, a mandat još uvek traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću u UO RTS-a, kao i Branku Bjeliću, Branislavu Popoviću i Jovanu Adamovu u UO RTV-a.

Savet REM-a je u tri navrata bezuspešno pokušavao da izglasa nedostajuće članove upravnih odbora, jer na sednicama nije bilo kvoruma za dvotrećinsku većinu, koliko je potrebno za izglasavanje takve odluke.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.