SRBI SE DOSETILI KAKO DA PREKRATE VREME DOK ČEKAJU DA UĐU U GRČKU: Ovo možemo samo MI! (VIDEO)
Srbi na granici, Foto: Tiktok printscreen

hit

SRBI SE DOSETILI KAKO DA PREKRATE VREME DOK ČEKAJU DA UĐU U GRČKU: Ovo možemo samo MI! (VIDEO)

Srpskom narodu nikada ne manjka ideja za zabavu....

Objavljeno:

Leto je uveliko stiglo, i građani Srbije su pohrlili na omiljene destinacije na moru. I ove godine, naravno, prednjači Grčka.

Kako su gužve sve veće, a samim tim i čekanje, mi smo se dosetili kako da prekratimo vreme. I to na kakav način!

Pogledajte video:

Naime, ovih dana zabeleženo je najduže zadržavanje od par sati na graničnim prelazima, prema svedočenjima naših turista koji su se uputili u Grčku. Na snazi je i dalje mogućnost nasumičnog testiranja na granici, a svi turisti su u obavezi da prilože zahtevanu dokumentaciju.

Osim PLF formulara, obavezni su i da prilože ili Zeleni sertifikat, kao dokaz da su se vakcinisali, s tim da od primanja druge doze vakcine mora prođe najmanje 14 dana.

Druga opcija jeste dokaz da su preležali infekciju Covid-19, što se potvrđuje pozitivnim testom, koji mora biti datiran u period između jednog i šest meseci od dana putovanja. I treća opcija, koju su mnogi turisti sa nestrpljenjem očekivali, kako bi krenuli na letovanje u Grčku, jeste negativan antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Sve navedeno se odnosi na putnike starije od 12 godina.

Situacija je trenutno takva, ali se svim putnicima se savetuje da neposredno pre putovanja provere koje su mere aktuelne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.